Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Ikväll spelar IFK Lidingö FK:s herrar på Stockholms stadion

måndag 3 september 2012 10:00

Fotboll: IFK Lidingös herrar har efter sommaruppehållet spelat fem seriematcher och är ännu obesegrade under den andra hälften av serien i division 4, Stockholm norra. Oliver Ström Bäverlind fick en pratstund med Lidingös mittfältare Tonton Zola Moukoko inför kvällens match mot Värtans IK på anrika Stockholms stadion, och den rafflande avslutningen på serien. Matchen börjar klockan 19.00 och det är fri entré. Möjlighet finns dock att ge sitt stöd till Värtans klubbkassa…

Lidingös herrar har under en längre tid visat prov på fint spel och körde senast över Kungsängens IF med hela 8-2. Vad har du att säga om matchen?
– Vi hade revansch att kräva från matchen i våras då vi förlorade med 3-2. Vi var väldigt laddade och det såg bra ut under hela matchen. Det var en komfortabel seger.

Det är svårt att tro att ni förlorade mot samma lag i våras med 3-2, hur kom det sig?
– Det var slarvigt från vår sida. Ibland kan man få för sig att man bara ska in på planen och hämta hem tre poäng.

Var det underskattning från er sida?
– Till en viss del. Sedan är det också, för många lag, årets match att möta just oss och de taggar till extra när de vet att vi satsar och har en före detta allsvensk tränare, Zoran Lukic, på bänken. Det gäller att vara på tårna och det var vi inte den matchen.

Efter 16 omgångar ligger ni i toppen av tabellen. Däremot är toppstriden mer oviss än de flesta trodde innan serien sparkade igång. Vad har du att säga om avslutningen på serien?
– Vi är inte nöjda. Vi ska ha marginal ned till de närmast jagande med sex-sju poäng. Vi har tyvärr inte ryckt på grund av slarv från vår sida. Varje match som återstår ser vi som en final och vi kommer att fixa detta.

Ni har bara tappat poäng i en hemmamatch hittills under säsongen och det var mot toppkonkurrenten Vallentuna, en match som slutade 3-3. Varför är ni så bra på hemmaplan?
– Jag tror mycket handlar om förberedelser. När det är hemmamatch så kan alla slappa hemma och käka en god frukost eller lunch. När det är dags för bortamatcher så kan man vara rätt seg, hungrig eller trött. Men vi ska försöka att ta hem fler poäng på bortaplan i de återstående matcherna.

Nu väntar en tuff bortmatch ikväll mot Värtans IK, som valt att lägga matchen på Stockholms Stadion. Hur tror du det kommer att kännas att springa in på en riktig allsvensk arena?
– Det kommer vara spännande och inte minst inspirerande att spela på en riktig fotbollsarena. Det kommer vara årets match för Värtan och det gäller att vara vakna de första 30 minuterna för då kommer de att satsa allt.

Har ni i laget snackat om denna match lite extra eller lägger ni ingen större vikt på den speciella match som kommer?
– Vi har inte lagt någon speciell fokus på matchen. Vi tränar på som vanligt och i fredags började vi förbereda inför matchen.

Vad måste ni tänka på för att vända hem till ön med tre poäng i kväll?
– De kommer satsa första 30-45 minuterna. Det gäller för oss att vara med från början och inte släppa till något bakåt för att sedan ta över matchen. Det kommer inte bli lätt, de vann senast mot Viksjö med 7-1 men vi hoppas på seger.

Text: Oliver Ström Bäverlind

Uppdaterad 3 september 23.00:
Värtans IK vann matchen på Stockholms stadion med 2 – 0.

Dela Ikväll spelar IFK Lidingö FK:s herrar på Stockholms stadion

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google