Väder Lidingö

Lidingö måndag 13 juli 2020 v. 29

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Inget större målregn i regnet för IFK Lidingö

lördag 2 juni 2012 18:48

IFK Lidingö Fotboll vann dagens hemmamatch på Lidingövallen mot Roslagskulla IF med 3-1 (1-0). Det var en match där hemmalaget dominerade fullständigt men på grund av dålig skärpa framför mål blev inte segermarginalen större. Det kalla och regniga vädret hade säkert även sin betydelse.

Bortalaget ställde upp med fullt manskap på plan men hade dessvärre bara en spelare på bänken. Om det var det dåliga vädret, tabellplaceringen, skador eller sjukdomar var oklart. På Lidingös bänk var det dock välfyllt.

IFK Lidingö startade matchen bra och fick mycket utrymme att spela boll på mittfältet. Bortalaget satte en relativt låg press på motståndet då man inte ville springa sig trötta för tidigt eftersom endast en spelare kunde byta i taget. Många av hemmalagets anfall kom till genom kantspelarna, som ofta försökte komma till bra inläggslägen. Men ineffektivitet framför målet i första halvlek gjorde att publiken bara fick se ett mål från hemmalagets sida under de första 45 minuterna.

Roslagskulla var dock inte helt ofarligt. De fåtal gånger de kom över mittlinjen i första halvleken blev det farligt. I en snabb omställning fick en spelare i bortalaget chansen när en långboll friställde honom. IFK Lidingös målvakt, Per Fahlman, såg dock faran och sprang snabbt ut för att hinna först till bollen. Tyvärr var Per inte snabb nog men hans utrusning stressade motståndarspelaren som sköt skottet flera meter utanför det öppna målet.

Lidingö gick till pausvila med 1-0, en ledning som borde ha varit större sett till de chanser som laget skapade.

De sista 45 minuterna började precis som första halvleken. IFK dominerade och en kvalificerad gissning var att bollinnehavet var uppemot 70-30 i hemmalagets favör. Tio minuter in på den andra halvleken var Marcus Wahlberg nära att få in matchens andra mål. En dålig hemåtpassning försatte bortalagets målvakt i en prekär situation när han snabbt rusade ut för att skjuta bort bollen. Marcus hann inte först men fick bollen på sig, vilket dock inte ledde till något bättre än inspark för bortalaget.

Första målet i den andra halvleken kom istället ett fåtal minuter senare. En hörna, slagen av Daniel Ohlsson, gick direkt in i mål och 2-0 till hemmalaget var ett faktum. Minuterna senare var Alexander Kloow nära att utöka ledningen, men fri med målvakten utnyttjade han det inte bättre än att skjuta mitt på målvakten.

När det sedan var ”sista kvarten och dags att öka takten” gjorde hemmalaget 3-0 genom Emil Gustafsson. På en djupledslöppning lurade han motståndarnas backlinje och fick en fin passning serverad till sig. Fri med målvakten kunde han enkelt sätta dit 3-0 efter en fin liten vrickning med högerfoten.

Bortalaget vek dock inte ned sig och kunde med 10 minuter kvar av matchen reducera till 3-1. Ett mål som gav energi till bortalaget som var nära att reducera ytterligare en gång men bollen seglade decimetern ovanför ribban. Närmare än så kom aldrig Roslagskulla utan Lidingö hade ytterligare två målchanser med ramträffar. Matchen slutade 3-1 och tre välbehövliga poäng inkasserades efter den snöpliga förlusten mot Kungsängen tidigare i veckan.

I tabellen ligger nu IFK Lidingö tvåa efter åtta spelade matcher, en poäng efter IFK Viksjö.

Text: Oliver Ström Bäverlind

Dela Inget större målregn i regnet för IFK Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google