Väder Lidingö

Lidingö lördag 4 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Jakob från IFK Lidingö tog SM-guld i höjd på Stadion

måndag 27 augusti 2012 15:57

IFK Lidingö Friidrotts guldhoppare Jakob Thorvaldsson på väg över 2.13. Foto: DECA Text & Bild

IFK Lidingö Friidrotts guldhoppare Jakob Thorvaldsson på väg över 2.13. Foto: DECA Text & Bild

Det blev ett riktigt bra friidrotts-SM för IFK Lidingö Friidrott. Tre medaljer, varav ett guld, när de svenska mästerskapen återvände till hundraårsjubilerande Stockholms stadion.


Tangerat personrekord – och klar för Finnkampen
Guldet kom i höjdhopp där 24-årige Jakob Thorvaldsson lite, men inte alldeles, överraskande gick segrande ur medaljstriden. Men han tvingades upp på personlig rekordhöjd – 2.13 – för att bärga guldet. För innan dess hade Jakob och Hammarbys Mehdi Alkhatib följts åt genom att båda klara 201, 205 och 208 i första försöket, för att därpå riva varsin gång och sen klara 2.11 i andra. Men när regnet tilltog var det Jakob som bemästrade situationen bäst och när han klarade 2.13 i andra och Mehdi rev tre gånger, ja då var guldet klart! Och efter prisutdelningen fick han även klartecken för Finnkampen av förbundskapten Stefan Olsson.

Silver i comebacken
De två silvermedaljerna togs av två comebackande tjejer som båda var med i EM i Barcelona för två år sedan, men som sedan dess varit förföljda av skador.

Söndagens silver kom i längdhopp där sjukamperskan Nadja Casadei klämde till med 6.28 i första försöket. Det var bara en av specialisterna, Spårvägens Erica Jarder, som lyckades landa längre fram i gropen. Nadja har rehabtränat i ett och ett halvt år, men har sedan i vintras kunnat träna riktigt bra. Tidigare i år har hon representerat Sverige i två mångkampslandskamper/mästerskap. Nu är hon också klar för Finnkampen.

Lördagens silver gladde många IFK:are på läktaren. Det kom på 1500m där Charlotte Schönbeck drog upp en fart som bara två löpare vågade – eller kunde – följa med i. Favoriten Viktoria Tegenfeldt från Umeå var den här gången för vass, men Charlotte var sedan för svår för alla de andra. Ett ”vanligt” år skulle Charlotte knappast vara nöjd med silver, men det här har verkligen inte varit något vanligt år. Charlotte har tvingats vila och rehabträna och någon vidare specialkvalitet har det inte funnits utrymme till. Bara några få pass de sista veckorna som kan liknas med det som är löpning som närmar sig tävlingsfart, och det var inte förrän sista veckan som Charlotte till slut bestämde sig för att ställa upp. Och det var ju bra. Nästa helg blir det Finnkampen även för Charlotte.

Fler trycker på bakifrån
Tre IFK:are på medaljplats. Och där bakom finns flera lovande friidrottare. Charlotte Johansson och Isabelle Eriksson var båda i final på 800m respektive 400m häck. Charlotte blev åtta och Isabell sjua. Och det kunde ha varit ännu fler eftersom t.ex. Sofia och Rebecka Öberg, Therese Jernbeck och Klara Bodinson av olika anledningar inte kunde delta på SM.

Stor grabb
Charlotte Schönbeck fick även den fina friidrottsutmärkelsen ”Stor grabb” för att hon genom åren har samlat tillräckligt många ”Stor grabb-poäng” genom medaljer på SM, deltagande i landskamper och starter i internationella mästerskap.

Text: Janne Åkerblom

Till resultaten

Artiklar på lidingofri.se finns här

och här på denna länk.

Viktoria Tegenfeldt, Umeå (428) var det inget att göra åt på 1500m, men sen var Charlotte Schönbeck (241) klart starkast. Hon sprang i mål på imponerande 4:20.18. Foto: DECA Text & Bild

Viktoria Tegenfeldt, Umeå (428) var det inget att göra åt på 1500m, men sen var Charlotte Schönbeck (241) klart starkast. Hon sprang i mål på imponerande 4:20.18. Foto: DECA Text & Bild

Dela Jakob från IFK Lidingö tog SM-guld i höjd på Stadion

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google