Väder Lidingö

Lidingö fredag 14 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Jocke Rydberg, IFK Lidingö: Vi vinner med ett par mål

fredag 1 juni 2012 23:39

Fotboll: IFK Lidingö tar i morgon lördag emot Roslagskulla IF på Lidingövallen. Ytterligare en match som förväntas bli en ”enkel” trepoängare för IFK… I måndags spelade IFK Lidingö borta mot Kungsängens IF. En match som på pappret skulle vara tre enkla poäng. Det blev i praktiken någonting helt annat och topplaget Lidingö förlorade något överraskande med 3-2.

Vad har du att säga om matchen?
– Jag vill egentligen prata så lite som möjligt om den… Vi var det bättre laget men utnyttjade inte chanserna vi skapade. Samtidigt växte Kungsängen ju längre matchen led när de förstod att de kunde vinna matchen.

Var det några som stack ut i laget, trots förlusten?
– Tom Nymark. Det är flera som har varit bra under säsongen men Tom är något extra.

Före matchen hade ni fyra raka segrar. Kan det ha infunnit sig en känsla av att ni var oövervinnliga och att ni på så sätt underskattade motståndet?
– Något åt det hållet, absolut. Vi var inte på och så fick vi en för bra start. Vi gjorde 1-0 efter 45 sekunder och då trodde vi att vi skulle vinna med ett par bollar. Något som är livsfarligt att få för sig i en fotbollsmatch.

Nu väntar Roslagskulla IF på Lidingövallen imorgon. Gästerna har inlett säsongen svajigt och ligger näst sist efter att bara ha spelat in fyra poäng på åtta spelade matcher. Vad tror du om matchen?
– Vi måste bevisa att vi ska hålla till i toppen av tabellen. Jag hoppas på en bra match och man ska veta att alla lag är tillräckligt bra för att ta poäng av varandra. Roslagskulla tog poäng mot Täby som leder serien och vi förlorade mot Kungsängen.

Kommer ni att förändra något i laget till matchen?
– Vi försöker hela tiden utveckla lagets spelidé och det är en process som pågått ändå sedan jag och Zoran Lukic tog över ansvaret för seniorerna. Men annars är det ingenting speciellt som vi kommer att ändra på för att vi förlorade senast, eller för att Roslagskulla står för motståndet.

Vad blir slutresultatet?
– Jag tror vi vinner matchen med ett par mål.

Intervju: Oliver Ström Bäverlind

Dela Jocke Rydberg, IFK Lidingö: Vi vinner med ett par mål

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google