Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Kajsa Eneroth från Lidingö vann stentufft linjelopp

måndag 25 juni 2018 22:43

USM I BÅSTAD. Cyklisten Kajsa Eneroth från Lidingö, som tävlar för MTB Täby, kunde fira midsommaraftonen
med en guldmedalj runt halsen. Hon fick den vid helgens USM-tävlingar i landsvägslopp för flickor 15-16 år, som avgjordes i Båstad. I mål på den drygt 61 kilometer långa banan var hon hela 2,5 minuter (!) före tvåan. Och två dagar tidigare var hon bara 1,2 sekunder från att ta guld även i tempoloppet över 15 kilometer.

Kajsa Eneroth på prispallen efter vinsten i linjeloppet. Foto: Oskar EkmanKajsa Eneroth på prispallen efter vinsten i linjeloppet. Foto: Oskar Ekman

SM-veckan inleddes med en andraplats i tempo, individuell start. Redan här var guldet snubblande nära då endast 1,2 sekunder skiljde mellan segrande Ida Johansson, CK Mölndal och Kajsa, efter 15 kilometers cykling.

Men vid midsommaraftonens stentuffa linjelopp var det inga sekunder det handlade om. Den krävande banan, med över 300 höjdmeter per varv (de körde fyra varv) passade Kajsa perfekt och redan första gången i Tarrabacken lämnade hon de övriga tjejerna och trampade iväg mot en soloseger. I mål var hon två och en halv minut före tvåan, Klara Kleist från CK Bure, och nästan sju minuter före trean Tuva Richter från Staffanstorp CK.

Kajsa med segerpokalen. Foto: Oskar EkmanKajsa med segerpokalen. Foto: Oskar Ekman

- Vi pratade innan loppet om att banan passade Kajsa och taktiken var att gå hårt i backen redan från start, säger lagledaren Oskar Ekman.

Tack vare Kajsas medaljer och de övriga nio medaljer som klubben erövrade i Båstad vann MTB Täby pris som bästa klubb på ungdoms-SM 2018.

- Det är första gången på över 20 år som en Stockholmsklubb vinner lagguldet på ett landsvägs-SM för ungdomar. En fantastisk prestation av klubben, säger Oskar Ekman.

Nästa stora mål för Kajsa Eneroth blir SM i MTB 18-22 juli i Östersund.

Kajsa Eneroth i Tarrabacken. Foto: Oskar EkmanKajsa Eneroth i Tarrabacken. Foto: Oskar Ekman

Dela Kajsa Eneroth från Lidingö vann stentufft linjelopp

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google