Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Kämpatag gav Lidingö Vikings seger mot Spånga

onsdag 24 oktober 2018 08:50

ISHOCKEY. Om inte spelet fungerar till 100 % så är det bra att kunna ta fram kämpatagen. Det var vad Vikingarna gjorde i gårdagens segermatch i förlängning med 5-4 (1-3), (2-0), (1-1), (1-0), skott 25-38, mot Spånga IS IK. Matchen spelades i "Från Stan Hallen" i Spånga.

Efter en dålig första period då det mesta gick fel kom ett helt annat viljestarkt lag ut i andra perioden. Visserligen tog Lidingö ledningen redan efter 3:07 genom Frank Holmström ass Jacob Paganderth. Att spela försvarsspel är egentligen inte svårt – om man vet vad man ska göra – men det såg från läktarplats inte ut som alla hade kontroll på det inledningsvis. I andra och tredje perioden var detta dock bra.

Spånga gjorde tre raka mål i första perioden. Två efter reella bjudningar! 1-1(9:04), 2-1 (14:54) när Lidingö fått en felaktig utvisning och 3-1 (17:44). Ett tursamt mål fram till 2-3 (21:31) av Gustav Philipsson, som rakade in pucken i öppet mål när spångamålvakten trodde han hade pucken. Detta mål gav energi till Ö-lagets mannar

3-3 (34:34) var ett logiskt resultat. Fredde Klassenius vann en tekning (viktigt) och Paganderth passade Frank Holmström som fick på ett bra skott. I tredje perioden var det åter en detalj i försvarsspelet som gjorde att Spånga kunde återta ledningen (43:38) och att det var Spångas klart bäste spelare som fick möjligheten var ju olyckligt för Lidingö, men 3-4 blev relativ snabbt 4-4 (48:36) helt och hållet Jacob von Sydows förtjänst. Inte bara hans uppoffrande jobb för att hålla kvar pucken i anfallszonen utan också när han kastade sig fram och (lite tursamt) fick pucken i mål!

Matchen var mycket nära att avgöras till Spångas fördel bara sekunden före tredje periodens slut. Då gör Gustav Pielbusch en fenomenal räddning och sedan en lika kvalificerad i den förlängning som följde! Mycket bra ”Pilen”!

Det fanns en s.k. matchhjälte till, nämligen Henrik Blomqvist som också kämpade med sig pucken i anfallszonen och från ganska dålig vinkel kunde sätta pucken lågt i målvaktens nedre bortre hörn (63:36).

Extra starkt att vinna denna match trots att inte spelet stämde och att två spelare tvingades utgå p.g.a. skador (Erik Friberg och Karl Versteegh) . Dessutom saknades Stefan Bjurström och Johan Thorén.

Alla ska ha ett extra plus för att den kritik som riktades mot laget efter tre raka förluster togs på rätt sätt i alla fall efter den första perioden. Det går inte begära mer än att alla gör sitt yttersta i varje match. Viljan måste finnas!

Nästa Vikingamatch spelas borta, fredag 26 oktober klockan 20:15 mot Älta IF.

Det går inte att knuffa upp någon på en stege som inte är villig att klättra!

Text: Lasse Kinch

Dela Kämpatag gav Lidingö Vikings seger mot Spånga

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google