Väder Lidingö

Lidingö tisdag 3 oktober 2023 v. 40

Senaste kommentaren - Se fler

Knapp förlust trots bra insats mot Bålsta HC

söndag 11 mars 2018 19:00

ISHOCKEY. Idag startade kvalspelet till division 2 för Lidingö Vikings. Trots fem mål mot seriefavoriten (?) Bålsta i kvalserie östra, räckte det inte till utan det blev förlust i Childhoodhallen för Vikingarna med 5-6 (2-2, 2-2, 1-2), skott:22-32. Inledningsvis var det svårt att se vilket av de två lagen som kom från den högre divisionen, för Lidingö inledde rent av strålande, skriver Lasse Kinch.

Lidingö tog också ledningen med 1-0 (3:18) när 17-årige Olof Hart premiärmålade i A-laget (ass Carl Versteegh och Henrik Grönlund) och också 2-0 (8:22) i ett snyggt kontringsanfall där Jacob von Sydow slog en fin diagonalpassning till Thomas Desell, som i sin tur hittade en helt fri Viktor Fälth, som i sin tur säkert sköt mål. Gick det FÖR lätt för Vikingarna? Var inte div. 2-laget bättre?

Såg ut som skärpan försvann lite och mer behövdes inte för att Bålsta kom in i matchen och tog över spelet och gjorde fyra raka mål. 1-2 (11:26) och 2-2 (12:59) innan första perioden var över. Inledde så den andra med två snabba mål 2-3 (20:39) i PP och 2-4 (23:24).

Nu var det kanske istället Bålsta som tänkte ”aha, dom var inte bättre” och tappade lite av sin skärpan, och när Lidingö gjorde 3-4 (31:39) i PP genom Jacob von Sydow blev det bättre fart på hemmalaget igen. Målet var för övrigt riktigt vackert som föregicks av fint passningsspel av Henrik Grönlund och Eliot Almqvist.

Även 4-4 kom i numerärt överläge (39:34) och nu var det Gustav Dahlstedt som påpassligt höll sig framme på en retur efter skott av Marcus von Sydow. (Ass även till Fredrik Klasenius). Ett psykologiskt viktigt mål precis innan pausvilan.

Inledningen av den tredje perioden gav ytterligare ett PP-mål. Och nu tog det bara 11 sekunder efter utvisningen innan det blev 5-4 (41:10) på ett härligt handledsskott av Kalle Kinch. Fredrik Klasenius vann en tekning och Frank Holmström passade Kapten Kalle.

Ännu en gång kunde Bålsta höja takten och tog på nytt kommandot i matchen, men Lidingö höll ut till det var mindre än sju minuter kvar. 5-5 (53:33) och så ett segermål (strax efter en lidingöutvisning) 5-6 (57:13).

I den sista perioden sköt bara Vikingarna två skott på mål, och då är det svårt att vinna jämna matcher. Bålsta var det lite bättre laget men med lite tur och kanske bättre taktiskt spel hade poängen kunnat hamna på ön.

En lovande inledning trots allt på kvalspelet.

Nästa match för Vikingarna spelas på tisdag den 13 mars. Då tar Södertälje Pojkarnas AIF emot Vikingarna.

Vi kan inte välja ramen för vårt öde, men vad vi sätter in i den är vårt eget val

Text: Lasse Kinch

Dela Knapp förlust trots bra insats mot Bålsta HC

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google