Väder Lidingö

Lidingö lördag 27 februari 2021 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Knappa tre minuter förstörde allt

tisdag 13 december 2016 23:40

ISHOCKEY. Två minuter och 42 sekunder förstörde Lidingö Vikings möjlighet att skaffa ett poängglapp ner till jumbon Spånga IS HK, som nu vann med 4-1 (1-0, 3-1, 0-0) och med skotten 35-25 i kvällens match i "Från Stan Hallen".

Lidingö hade just kvitterat till 1-1 (24:15) genom Jacob Paganderth (6) efter fint förarbete avJohan Selander och skott från Patrik Ruckman, som Paggan styrde i mål. Sedan kom raset!

Uselt försvarsspel bäddade för de tre målen. Låt vara att ett var i power play, men då hade Gustaf Ericson iLidingös mål redan räddat ett skott, men ingen Viking kunde slå undan pucken. Det tog bara 30 sekunder (24:45) för Spånga att återta ledningen efter Paggans mål, varpå PP-målet kom (27:04) och 4-1 när 27:27 gått av matchen.

Lidingö förlorade matchen i egen zon, och var tämligen lama i motståndarens.

Visst, chanser fanns. Två stolpskott och ett i ribban plus en missad straff kunde givit ett bättre resultat, men Spånga var det bättre laget och jagar nu Lidingö i botten av tabellen.

Speluppehållet till den 10 januari kommer nu lägligt, och det är bara hoppas att Per Wirén kan få ihop truppen igen. Per, som själv var upptagen av 01-laget, får jaga spelare, så truppen blir bredare. Att nu åter komma med fyra backar och tre kedjor håller inte på denna nivå. Jämför man med den trupp som inledde säsongen saknades åtta (!) spelare ikväll!

Snål med spelarkritiken ikväll, men måste ändå ge en ros till Patrik Ruckman.

Att ramla är inte det värsta, utan att ligga kvar där du har ramlat.

Text: Lasse Kinch

Nästa match i HockeyTvåan Östra fortsättning äger rum tisdag den 10 januari klockan 19.00 i Ekhallen, där Vikingarna möter Värmdö HC

Dela Knappa tre minuter förstörde allt

Kommentarer

Paul matell 2016-12-14 02:18

Kanske kan de fallna Vikingarna hämta inspiration från Lidingö Lady Vikings. Senaste match var på Nobeldagen då de vann med 6-2. Jag var där och noterade minst tre besökare som ivrigt hejade på hemmalaget i Childhoodhallen. Kanske kan snyggare matchtröjor bjuda in fler supporters då spelet ger vinst!

I övrigt håller jag med om Vikingarnas ordspråk, men i min refererade match blev en utespelare i bortalaget hämtad med ambulans! Vi håller tummarna att akuten hade personal nu när nästan var femte vårdplats är oanvänd p.g.a personalbrist, dåliga organisationskonsulter och urusel politisk ledning i landstinget.

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google