Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Lag-EM Boys i golf på Lidingö: Sverige spelar om medaljerna

torsdag 12 juli 2012 00:01

Lag-EM på Lidingö Golfklubb.

Lag-EM på Lidingö Golfklubb.

Efter två dagas kvalspel på Lidingö Golfklubbs bana ligger Sveriges EM-lag på andra plats bland de sexton lagen. Det betyder att Sverige från torsdagen är med i matchspelet om medaljerna. Medaljstriden avgörs på lördag.

Efter ett lätt morgon- och förmiddagsregn blev vädret allt bättre under onsdagen och när spelet avslutades vid 18.30-tiden sken solen. Sveriges lag spelade jämnt och fint på den fina banan vilket gjorde att laget avancerade till andra plats. Italien ligger först och fjolårets vinnare Spanien ligger på tredje plats.

Under torsdagen spelar Sverige match mot Tyskland. Matchen avgörs i form av två foursomes och fem singlar. De svenska foursomebollarna går ut klockan 07.00 och 07.10, de fem singlarna spelas på eftermiddagen med första start klockan 12.00.

Alla som vill följa spelet på plats är välkomna.

Så här ser ställningen ut efter de två kvalspelsdagarna (antal slag över par):
Dessa lag i Flight A gör upp om medaljerna:
Italien + 12
Sverige + 14
Spanien + 23
Norge + 24
England + 27
Irland + 27
Tyskland + 29
Frankrike + 30

Flight B:
Skottland + 31
Finland + 35
Österrike + 36
Danmark + 42
Holland + 42
Tjeckien + 60
Schweiz + 60
Wales + 60

Uppdaterad, onsdag:
Sent på tisdagskvällen anmälde Spaniens lagkapten att en av lagets spelare haft 15 klubbor i bagen istället för tillåtna 14. Den spanske spelaren blev därmed diskvalificerad vilket innebar att Spanien flyttades ned till Flight B-avdelningen. Förra årets mästare har i och med detta ingen chans att slåss om medaljerna.

Istället har nu Skottland hamnat i bästa gruppen och får delta i slutspelet. Efter förändringen möter Sverige i dag Frankrike, och inte Tyskland.

– Man får konstatera att Spaniens kapten visar “good sportmanship” när han kontaktar tävlingledningen eftersom han sannolikt kände till att detta misstag skulle påverka lagets möjligheter till att försvara EM titeln, skriver Lars Waerland på Lidingö Golfklubbs hemsida.

Dela Lag-EM Boys i golf på Lidingö: Sverige spelar om medaljerna

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google