Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Lagmoralen gav ny seger för Lidingö Vikings

fredag 15 december 2017 17:24

ISHOCKEY. Förra säsongen åkte Lidingö Vikings ur division 2, mycket beroende på att laget förlorade sju (eller kanske åtta) matcher med uddamålet. Denna säsong är det det omvända, åtminstone i Alltrean, så här långt. Mötet igår med serietvåan (Södertälje Pojkarna) i BST-rinken gav vinst med 5-4 (2-1, 1-1, 2-2), skott 24-40. Detta var den fjärde segern med ett mål på fem matcher.

Sanningen bakom siffrorna är i och för sig att klara ledningar har blivit mindre i slutet av matcherna då det varit mer eller mindre avgjort. Mot SPAIF inleddes den första perioden med ren utklassning från hemmalagets sida, men det var Lidingö som utnyttjade chanserna bäst. På fem skott gjordes två mål!

I Lidingös mål stod denna gång Gustav Pilbusch och det var tack vare hans storspel som Vikingarna var kvar i matchen efter 5-15 i skott i period ett! Den andra matchvinnaren var en annan Gustav! Nämligen Dahlstedt. När Gurra är på det spelhumör han visade upp i denna match är han outstanding när det gäller målskytte. Det syns så väl också, att när skridskoåkningen är som i denna match har motståndarna svårt att bemästra honom. Ni ska veta att de försökte – med hugg och slag!

Gustav inledde sin ”cirkus” med 1-0 (13:25) när han gjorde två härliga dragningar, som förpassade SPAIF- backen till kön för korvköpare! Underbar ass från Mackan von Sydow (Kapten Kalle fick också). SPAIF svarade lite tursamt (men välförtjänt) med 1-1 (17:25) via ett lidingöben, men bara dryga minuten senare var det ny ledning för Ö-laget. Gustav Dahlstedt slog en passning till Marcus von Sydow (10) som i näst intill öppet mål sköt pucken i mål (18:58).

Matchen inleddes i Scaniarinkens lilla hall, men p g a att matchklockan var sönder så flyttades matchen till den stora hallen för att fortsättas där.

SPAIF gjorde första målet där efter 25:44, men som helhet började nu matchen jämna ut sig. Efter 39:09 blev Thomas Desell frispelad - bryskt fälld - och en självklarhet var den straff som följde. Gurra Dahlstedt (23) tog hand om den på bästa Mats Sundin-sätt! D.v.s. en dragning och backhandavslut.

I den tredje perioden hade spelet, om inte svängt över, blivit ändå mer jämnt. Lidingö utökade till 4-2 då åter Gurra briljerade. Denna gång med skridskoåkningen, som gjorde att han enkelt tog sig förbi sin försvarare och serverade pucken till en fri Linus Jansch (13) som direktsköt 4-2 (43:08). Det blev också 5-2 (51:27).

Jo, det var Gurra Dahlstedt igen. Denna gång på en retur efter skott och passning från Linus. Fredde Klasenius hade dragit in pucken i zon strax före. Detta målet gjort i P.P. Det enda numerära övertaget för Lidingö i matchen, vilket var lite märkligt. Så domaren var inte den som avgjorde matchen … om jag säger så.

SPAIF kunde reducera två gånger – 56:51 och 58:56 – det sista i spel sex mot fyra. Någon riktig fara för förlust blev det aldrig efter det. Detta var långt ifrån Lidingös bästa match rent spelmässigt, men det var något som var mycket viktigare. DET VAR EN SEGER FÖR LAGMORAL!

För trots att sex á sju spelare saknades p.g.a. skador så kämpade de utvalda tappert. När tredjekedjan t.ex. i sista perioden naglade fast SPAIF i egen zon var det ett bevis på vad bra inställning!

Att första femman ska harangeras är ju inte så konstigt eftersom de gjorde de fem målen, med Gurra som matchens lirare med 3+2=5 poäng. Pilbusch så klart, ytterligare en kille som avgjorde matchen.

Det var verkligen blod (Kalle Kinch fick en puck på hakan) svett (hos samtliga spelare) och tårar (av glädje bland supportrarna på läktaren). Nu blir Lidingö kvar i serieledningen och de tre Ö-lagen (Mariehamn, Sudret och Lidingö) ser ut att göra upp om förstaplatsen.

Närmast bär det nu iväg till Gotland och match mot Sudret på söndag.


Text: Lasse Kinch

Dela Lagmoralen gav ny seger för Lidingö Vikings

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google