Väder Lidingö

Lidingö söndag 7 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Ledarskifte för IFK Lidingös Sommaridrottsskola

torsdag 29 januari 2015 16:34

IFK Lidingö Friidrott har i många år arrangerat det populära sommarlägret Sommaridrottsskolan på Lidingövallen. Sommaren 2014 blev det åter ett nytt rekord med 497 deltagande barn i åldern 7 till 13 år. Patrik Buddgård har både lett och utvecklat verksamheten under de senaste sex åren. Patrik är snart klar med sina lärarstudier och lämnar nu över stafettpinnen till en ny general för Sommaridrottsskolan: Carl Bühlmann.

Avgående generalen Patrik Buddgård till vänster och nytillträdande Carl Bühlmann till höger. Foto: IFK Lidingö FriidrottAvgående generalen Patrik Buddgård till vänster och nytillträdande Carl Bühlmann till höger. Foto: IFK Lidingö Friidrott

Carl Bühlmann är 23 år och aktiv friidrottare i IFK Lidingö sedan i tolvårsåldern. Han deltog själv som barn i Sommaridrottsskolan och har i nästan 10 år varit ledare under lägerveckorna.

- Jag hoppade trampolin som barn, men bytte till friidrott när jag gick i femman eller sexan. Det var roligare helt enkelt”, berättar Carl, som själv provat de flesta friidrottsgrenar. Som friidrottssenior har han nu fastnat för att springa. Sprintdistanser är det som jag tycker är roligast, säger Carl, som läser till civilingenjör på KTH.

Carl och Patrik har börjat arbetet med att planera 2015-års Sommaridrottsskola, som arrangeras veckorna 25, 26, 32 och 33 på Lidingövallen. Carl tar över ansvaret från och med nu, men Patrik hjälper till med överlämningen.

- Sommaridrottsskolan är verkligen ren och skär idrottsglädje, säger Patrik. Det är skratt, lek, rörelse och massor av roliga kommentarer – både från barn och från ledare.

Carl kan inte tänka sig ett bättre sommarjobb:
- Att få arbeta med kombinationen barn/ungdomar och friidrott är fantastiskt. Det kan inte bli bättre.

Sommaridrottsskolan 2015 vänder sig till barn födda 2002 till 2008. Under ledning av friidrottsklubbens äldre och yngre aktiva kommer de bland annat få prova de flesta av friidrottens grenar, samt massage, yoga och 5-kamp.

Dela Ledarskifte för IFK Lidingös Sommaridrottsskola

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google