Väder Lidingö

Lidingö fredag 3 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Lidingö Rodel Club har fått skriftligt arrendeavtal

onsdag 7 november 2012 10:41

Lidingös rodelbana har byggts och drivs av Lidingö Rodel Club. Arkivbild

Lidingös rodelbana har byggts och drivs av Lidingö Rodel Club. Arkivbild

Lidingö har en rodelbana intill Ekholmsnäsbacken. Det är Lidingö Rodel Club som byggt banan och som stått för alla kostnader. Under alla år som rodelbanan legat där har enbart ett muntligt avtal funnits med Lidingö stad om hur området får disponeras. Nu är emellertid allt reglerat i ett skriftligt avtal som sträcker sig fram till den 30 september 2025. Rodelklubben tar hand om allt på egen bekostnad, som tidigare, mot en årlig symbolisk avgift på 100 kronor. Detta beslutade kommunstyrelsen i måndags.

Dela Lidingö Rodel Club har fått skriftligt arrendeavtal

Kommentarer

Michael Törnquist 2012-11-16 09:31

Hej “farmor” :-)

Jättekul att du uppmärksammat vår fantastiska Idrott

För att prova på behövs absolut inte något medlemskap
ALLA är välkomna att testa, men… för att “åka” / fortsätta krävs dock ett medlemskap som kostar ynka 150:-/familj och år. Delvis skall detta täcka en försäkring för den aktiva.

Vi är en ideell förening utan några sponsorer, och vi arbetar hårt varje år med bl.a anordning av valborgsfirande med Korv & Våffelförsäljning m.m. för att dra in lite medel som vi behöver för materialinköp m.m. då en Kälke kostar mellan 3-12.000:-

Detta är inte farligare än andra idrotter, Vi har erfarna instruktörer som inte släpper på nybörjare i några högre farter att börja med , Man fortsätter succesivt uppåt i banan vart efter man lär sig att hantera kälken.

Jag har själv tävlat i över 25 år varav 20 på elitnivå med bl.a 5 VM och sju Världscupsäsonger och under dessa år har jag vid ett tillfälle skadat ett ledband, vilket händer i bollsporter relativt ofta.

Så fort snön och kylan anlänt är ni mer än välkomna att komma ut till Ekholmsnäs för att prova på

Mvh: Michael Törnquist , Tränare , Lidingö Rodel Club

En farmor 2012-11-07 13:42

Det ser ju trevligt ut på bilden. Hoppas det inte krävs medlemskap i klubben för att få åka – ja jag tänker förstås på mitt barnbarn. Och så undrar jag hur farligt det kan vara. Finns det risk för att åkarna upp i jättehöga farter där allt kan gå över styr?

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google