Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Lidingö-seglare gjorde succé i England

tisdag 5 september 2017 15:35

SLOG UNGDOMSELITEN. Max Tjärnsved och Gustav Jacobsson (båda 17 år) från Lidingö Jolleseglare vann i helgen tävlingen "Spitfire National Championships" i England. En stor bedrift då motståndarna var engelska ungdomseliten i katamaransegling, vars främsta mål är att segla Ungdoms-VM och Ungdoms-OS. Tävlingen arrangerades av Stokes Bay Sailing Club, i orten Gosport, som är granne med Portsmouth och man seglade på bukten The Solent mellan Isle of Wight och fastlandet.

Gustav Jacobsson, t.v. och Max Tjärnsved efter segern. Foto: Anders JacobssonGustav Jacobsson, t.v. och Max Tjärnsved efter segern. Foto: Anders Jacobsson Den gula svensk-båten tar plats bland Union Jack’s. Foto: Charlie StaceyDen gula svensk-båten tar plats bland Union Jack’s. Foto: Charlie Stacey

Lidingöseglarna var med i topp redan från regattans första dag. Men det var först efter det avslutande racet, vid tävlingens tredje och sista dag, som segern blev säkrad. Stor glädje i svensklägret.

Det är Lidingö Jolleseglares verksamhet, med träning och tävling på Bosön, som givit dessa två ungdomar möjligheten att kvalificera sig för det öppna brittiska mästerskapet.

Max och Gustav hälsar alla seglingsintresserade ungdomar välkomna ner till klubbens anläggning på Bosön. För de yngre barnen erbjuds träning och tävling med Optimistjollar, och från tonåren finns det möjlighet att börja segla katamaran – vilket är det absolut roligaste som finns, hälsar de båda. Länk till Lidingö Jolleseglare.

Se även reportage på webbsidan YachtsandYatchting: http://www.yachtsandyachting.com/news/198277/Spitfire-Nationals-at-Stokes-Bay

Text: Lennart Tjärnsved

Dela Lidingö-seglare gjorde succé i England

Kommentarer

Anders Wennberg 2017-09-05 17:35

Ett jättestort grattis Gustav och Max, snyggt seglat. Ryktena säger att ni var extra vassa på undanvindarna. Detta har ni jobbat hårt med och förtjänar framgångarna!

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google