Väder Lidingö

Lidingö söndag 7 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Handboll: Lidingö SK vann med uddamålet

lördag 28 februari 2015 21:57

Dagens bortamatch för Lidingö SK:s damer mot Boden BK HF var en match som bara måste vinnas. Under förra helgen gjorde Team-Stockholm sitt jobb och slog GT-Söder vilket innebar att det nu blivit väldigt jämt i toppen av Damer Div 1 Norra, före dagens match. Tre lag på samma poängtal och GT-Söder i knapp ledning med en målskillnad på 10 plusbollar.

Lidingö SK:s A-lag efter dagens vinst mot Boden BK HF. Foto: Patrik Bergström, Lidingö SKLidingö SK:s A-lag efter dagens vinst mot Boden BK HF. Foto: Patrik Bergström, Lidingö SK

I och med detta läge hade Lidingö idag en stor möjligghet att kunna gå direkt upp i Allsvenskan, men då gällde det att sköta korten rätt, så att det blev vinst.

Här är Lidingö SK:s eget referat från matchen, som spelades i Hildursborg i Boden:
Matchen börjar väldigt bra från vår sida, vi är med i både huvud och kropp redan från början. Försvaret är väldigt tätt vilket gör att Bodens damer får de svårt att komma igenom överhuvudtaget. De tappar en del bollar och får skjuta från dåliga lägen. Detta gör att vi snabbt kan rycka till oss en ledning trots en del missade avslut, beroende på bra målvaktsspel från Bodens sida.

Senare in i halvleken visar vi återigen att offensiva försvar inte längre är ett problem för oss och vi rullar bort Bodens damer i många lägen och kommer till riktigt fina lägen. Men återigen så har vi inte riktigt skärpan i avsluten vilket gör att Boden kan göra en del snabba omställningar. Utöver detta så har de inte mycket spel att komma med för dagen. Och vi kan ändå gå ut med en ledning på fyra bollar i halvtid, siffrorna skrivs 10 - 14. Stort plus till försvar och kontringsspelet under första 30 minuterna.

I andra halvlek ser spelet till en början lika bra ut. Vi håller tätt bakåt och kan göra en del omställningar och i anfallen spelar vi säkert. Men många fina räddningar från Bodens målvakt gör att vi inte riktigt kan rycka. Vi har som högst en 7-målsledning. Efter cirka 50 minuter spelade bestämmer sig två extra spelare att kliva in. Vi får inom loppet av en minut tre utvisningar. Det gör att vi börjar stressa och Boden kan kliva närmare.

Tack vare den ledning vi skaffat oss tidigare reder vi ut detta på ett bra sätt ändå. Även om vi måste lära oss att hålla huvudet kallare och lita till spelet, istället för att stressa i vissa stunder. Boden gör ett väldigt värdigt försök att ta sig i kapp men vi reder ut stormen även om det finns nio Bodenspelare på plan.

Tjejerna visar på ett tappert tålamod och en vilja att kämpa ända in i kaklet under hela matchen. Matchen slutade 24 - 25 och därmed ligger vi just nu högst upp i tabellen.

Dagens plus till Elin Lamby som tog ett stort ansvar framförallt i första halvlek. Samt ett plus till Bodens målvakt som håller dem kvar i matchen i många lägen.

Text: Niklas Axvallen

I morgon söndag möts Lidingö och Kiruna HK i Kiruna sporthall. Kiruna ligger näst sist i tabellen.

Dela Handboll: Lidingö SK vann med uddamålet

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google