Väder Lidingö

Lidingö torsdag 20 februari 2020 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Lidingölopp på hjul

söndag 15 januari 2012 00:01

Lidingö har cirka 180 kilometer cykelvägar. En del av dem har samma sträckning som Lidingöloppet, som här vid Kottlasjön. Kanske kommer nästa års MTB-lopp att gå här? Arkivbild.

Lidingö har cirka 180 kilometer cykelvägar. En del av dem har samma sträckning som Lidingöloppet, som här vid Kottlasjön. Kanske kommer nästa års MTB-lopp att gå här? Arkivbild.

År 2013, i slutet av april, kommer Lidingöloppet, tillsammans med Lidingö stad, att arrangera ett mountainbike-lopp (MTB) runt ön på cirka sex mil.

– I samarbete med Sweden Mountainbike, som är experter på cykel, skapar vi en bansträckning som är genomarbetad och går i vacker miljö. Tävlingen kommer att vara ett motionsarrangemang på dryga sex mil och vänder sig till alla, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare för Lidingöloppet.

När tävlingen Lidingö Ultramarathon, med sträckorna 26 och 50 kilometer, avgörs den 28 april i år kommer speciellt utvalda cyklister från både “elit” och “motionär” att teståka banan och tillsammans utvärdera hela sträckan inför 2013 års MTB-lopp.

Dela Lidingölopp på hjul

Kommentarer

Martin 2012-01-16 12:12

Perfekt!
Äntligen lite fart på stigarna här på ön. Nu gäller det att folk har koll på sina jyckar! :)

Karin 2012-01-15 18:57

Jag instämmer helt med Siv. Den här nyheten är inte alls bra för vanligt “skogsfolk” och till den kategorin räknar jag inte bara alla äldre utan även grupper med dagisbarn som ofta vistas i skog och mark och likaså mammor med barnvagn. Det måste väl finnas bättre terräng att förlägga ett cykellopp än till Lidingö. Dessutom kan man ju räkna med att all träning kommer att göra stigarna runt Kottla osäkra både före och kanske även efter tävlingsdagen. Tänk om!

Siv 2012-01-15 10:33

Det är trevligt med nya inslag och idéer. Men tyvärr kan jag se en stor nackdel med denna.
Det är redan nu osäkert att ta en skön skogspromenad pga “tävlingscyklister” som kommer i en vansinnig fart och förväntar sig att vi promenerare, snabbt skall ta (kasta) oss åt sidan. Lider man dessutom av nedsatt hörsel kan momentet bli ödestiget. Vad blir det då inför en tävling som denna – med träningen innan??

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google