Väder Lidingö

Lidingö söndag 20 september 2020 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Lidingöloppet även i år ”Ett miljömärkt event”

onsdag 18 september 2013 00:02

Lidingöloppet även i år ”Ett miljömärkt event”

Om en dryg vecka, den 27 september, startar Lidingöloppets tredagarsarrangemang och för andra året i rad kan loppet nu presentera sig som ”Ett Miljömärkt Event”. Det är stiftelsen Håll Sverige Rent som står bakom miljömärkningen och syftet är att minska både nedskräpning och eventets totala miljöbelastning.

För att få utmärkelsen har Lidingöloppet arbetat inom en rad områden, som transport och avfallshantering. Den största posten för arrangemanget är just transporterna till och från Lidingö. Tillsammans med Arriva erbjuds alla att åka med gratisbussar under hela helgen till och från Ropsten och i samarbete med SJ Event avgår flera speciella evenemangståg från olika orter i Sverige.

– Vi arbetar med våra miljöfrågor under hela året och har en långsiktig plan. Det spännande är att vi nu involverar flera av våra sponsorer i arbetet. Tillsammans kan vi åstadkomma stora förändringar för en bättre miljö och god hållbarhet, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare för Lidingöloppet, i ett uttalande.

Dela Lidingöloppet även i år ”Ett miljömärkt event”

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google