Väder Lidingö

Lidingö söndag 3 december 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingöloppet börjar med parkeringsavgifter

måndag 24 september 2018 06:43

60 KRONOR PER DYGN. Den årliga löparfesten närmar sig och på fredag börjar även lidingöborna märka att något stort är på gång. Världen största terränglopp avgörs under tre dagar, och lördagen är den stora dagen med bl.a. 30-kilometersloppet. Då kulminerar också trafiken på norra Lidingö när många löpare och deras anhöriga kör mot Lidingövallen för att parkera.

Många bilar är det. ArkivbildMånga bilar är det. Arkivbild

I år, för första gången, kommer Lidingöloppet att ta en parkeringsavgift på 60 kronor per dygn av bilisterna. Det gör man för att minska biltrafiken på Lidingö. Hälften av avgiften skänks till Cancerfonden.
– Det är ett sätt för oss att uppmuntra besökare att ta gratisbussarna från Ropsten till Lidingövallen och låta bilen stå, säger Tomas Hoszek, Lidingöloppets generalsekreterare.

Gratis direktbuss från och till Ropsten går från Grönsta. ArkivbildGratis direktbuss från och till Ropsten går från Grönsta. Arkivbild

För dem som bor en bit från Lidingö, från Falun och Gävle i norr till Jönköping i söder och Karlstad i väster, går "Löparbussen" under lördagen från ett 25- tal städer ända fram till Lidingövallen, med hemresa samma dag. Till Rosa Bandet-loppet på söndagen går Löparbussen från ett 10-tal städer med hemresa samma dag.

Det här projektet är ett försök att minska biltrafiken över Lidingöbron, skona miljön och samtidigt ge en bra transportservice till löpare och åskådare, säger Lidingöloppet.

För lidingöborna
Lidingöloppet har också en särskild informationssida som vänder sig till dem som bor på Lidingö, där man kan läsa om vilka vägar som får förändrade villkor några timmar under framförallt lördagen. Här är länken till den sidan.

Dela Lidingöloppet börjar med parkeringsavgifter

Kommentarer

Lennart Myrjhammar 2018-09-26 13:20

Nu visar Lidingö sitt rätta ansikte igen !
Hälsans ö på oss innerstadsbetalares bekostnad !
Lämna bilen i STA`N. va´sa ????
Ni är de facto vidriga grönsakskramare som inte ens kan ta hand om era egna arrangemang trots att ni fått både broar och tunnlar OCH GRATISbussar.
Det är för sorgligt !
Snart får man väl inte ens besöka sommarstugan i skäärgården.
Hemska tider stundar med än värre endorfinberoende cykelterrorister och överbelånade enögda Audis eller dito snikna elbilar som inte har en spänn över efter amorteringar och leasingavgifter.
Ur led är tiden särskilt bland de överbelånade sommarstugorna på Hälsans ö.
Bad är hälsa, hälsa ofta sade Arne Tammer, följ hans råd istället för att skövla ön och dess natur med trams som Lidingöloppet.
Korruptionen synes mig också enorm !

Björn Hellerstedt 2018-09-25 20:39

Föreslår en parkeringsavgift på 60kr per påbörjad 20 min. Hyr sedan in ett antal parkeringsvakter så blir det bra kassaflöde. Pengarna går till att ta bort nya snabbcykeltrottoaren på näset som inte behövs.

Anders Bergstedt 2018-09-24 10:27

https://lidingosidan.se/debatt/debatt-ska-lidingoloppet-i-ar-vara-bilfritt/
I fjol vägrade polis, arrangörer och kommun att lyssna på en erfaren pensionerad polis. Följden blev totalstopp från Rudbodahållet i timmar öster om Grönstarondellen vid avvecklingen. Alla problem finns kvar och nu plussar man på med en parkeringsavgift på 60 kronor även för dessa!

Min argumentering i artikeln gäller fullt ut även i år. Nu kommer man istället att parkera utanför närområdet på alla gator och ytor där. Dels är det gratis och om man håller sej i Hersby blir det inga problem vid avvecklingen!

Nog är det märkligt att behovet inte längre får styra människornas prioriteringar. Därför blev Miljöpartiet hårt åtgånget även på Lidingö men trenderna får ändå fullt genomslag hos polis, arrangörer och kommun !

Som boende på gångavstånd ser jag ändå fram mot en fantastisk folkfest!

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google