Väder Lidingö

Lidingö torsdag 4 mars 2021 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Lidingös U17-lag hittar korgen

söndag 11 december 2016 23:47

SERIELEDARE. Lidingö Baskets herrar U17 (födda-00) spelade i helgen bortamatch i Gärdeshallen mot Central Basket. En lyckad helplanspress ledde till många stulna bollar och poäng till Lidingö som ett tag var uppe i ledning med 20 poäng.

Lidingös William Alteryd (nr 14) i tufft försvar i matchen Lidingö-Central Herrar U17. Foto: Hanna SvenssonLidingös William Alteryd (nr 14) i tufft försvar i matchen Lidingö-Central Herrar U17. Foto: Hanna Svensson

Central kämpade för att ta i kapp men lyckades inte tack vare bland annat flera monsterblockar av Lidingös William Alteryd. Några riktigt snygga lay-ups av Amer Al-Khayyat och Hugo Borg bidrog också till segern.

Med slutresultatet 68-53 tog Lidingö sig upp på första plats i serien, med 14 poäng. Vinner laget också sista matchen för året, hemma mot Järfälla söndag 18 december klockan 13.30, går man till julvila med en säker serieledning. Den första matchen nästa år spelas också på hemmaplan i Hersbyhallen, den 14 januari klockan 12.00. Då tar laget emot Norrort.

Laget är också vidare i SM med Olle Malmstedt som nästbäste poängplockare i Sverige med ett snitt på 26 poäng, och Leul Admasu som åttonde bäst, med 17.33 poäng i snitt. I SM-gruppspelet utsågs matchens lirare och det blev Johannes Martinius Barhydt, Leul Admasu och Olle Malmstedt.

Även klubbens damer U17 och herrjuniorer är vidare till nya SM-omgångar efter jul.

Text: Anna Malmstedt

Dela Lidingös U17-lag hittar korgen

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google