Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Rivstart med två segrar för Lidingös Vikingar

torsdag 5 oktober 2017 22:33

ISHOCKEY. Uppdaterad. Nu har seriespelet startat i HockeyTrean Östra A. Det är där som Lidingö Vikings spelar denna säsongefter att åkte ner från division 2 i våras. Starten i 3:an har gått bra. Två spelade matcher och två övertygande vinster. Läs Lasse Kinchs referat från matchen här nedan.

Den första matchen spelades i lördags i Childhoodhallen mot Ormsta HC. Vikingarna vann med 4-1 (1-0, 3-1, 0-0). Och ikväll tog Vikingarna bussen till Norrtälje och Contigahallen, och vann över Norrtälje IK med 1-3 (0-2, 1-1, 0-0). På söndag kommer IFK Mariehamn från Åland till Childhoodhallen klockan 13.00. Båda lagen har vunnit sina två spelade matcher så det blir med andra ord "toppstrid" redan i tredje omgången.

-----------------------------------------------------------

Uppdaterad 23.19

Ny seger - andra raka - för Vikingarna, av Lasse Kinch

- Lasse jag borde tagit målet.
Det var det första jag fick höra efter segermatchen mot Norrtälje som slutade 3-1 (2-0, 1-1, 0-0) skott 22-36. Det var Vikingarnas målvakt – Gustaf Ericson - som var så självkritisk.

Det hade han inte behövt vara för utan Gurra hade Lidingö inte vunnit denna match! Han gjorde fyra á fem helt fenomenala räddningar.

NU tycker jag kanske inte att Norrtälje var bättre än Vikingarna, utan det var en jämn match som Lidingö vann på bättre effektivitet.

Accentuerat av att de två första målen kom efter bara tre skott på mål.
1-0 (3:09) gjorde Gustav Dahlstedt (2) mer eller mindre ett solomål, men Frank Holmström fick en ass. Gustav bröt in från högersidan och fräckt la pucken lågt i mål. 2-0 (8:16) satte Linus Jansch (1), hans första mål i A-lagströjan! Stort beröm till Patric Thomasson som checkade hårt och fick fram pucken till Linus. Ass också till Carl Lundborg. 5-10 till Norrtälje var den officiella skottstatisken i perioden.

Tycker att Lidingö spelade bra i den första men sjönk tillbaka i den andra och det var inte ologiskt att Norrtälje kunde reducera efter 23:26. Lidingös forwards låg för högt upp och lämnade backarna ensamma, och inte blev det bättre av ett försvarsmisstag.

Det blev ett tydligt hack i Vikingarnas spel efter målet, och det tog några minuter innan ordningen var återställd. 3-1 (39:08) var en delikatess! Johan Selander fick fram pucken till Elliot Almqvist, som passade till Marcus von Sydow. Mackan höll inne pucken ett moment innan han perfekt passade tillbaka till Elliot (1) som elegant väntade ut målvakten och lyfte in pucken i mål!

Tredje perioden var avslagen med dåligt spel från båda lagen och lite av en gäspning. Dock så höll Lidingö motståndarna på avstånd och mål-Gustaf tog allt. Några riktigt svettiga räddningar liggandes på isen bl.a. Av forwards var en annan Gustav bäst – Dahlstedt.

Två raka segrar ger en bra start på seriespelet. På söndag 13:00 är det ”seriefinal” mot likaledes obesegrade IFK Mariehamn i Childhoodhallen! KOM OCH STÖD A-LAGET!

Text: Lasse Kinch

Dela Rivstart med två segrar för Lidingös Vikingar

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google