Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Lidingövinst efter riktig nagelbitare

måndag 30 januari 2017 12:09

EFTERLÄNGTAD SLUTSIGNAL. Lidingö Baskets damlag tog i lördags i Hersbyhallen emot Luleå Stars i fortsättningsserien i Basketettan Dam. En mer jämn och spännande match kunde nog inte publiken begära, bara några få poäng skilde mellan lagen hela matchen, där Lidingö allt som oftast fick kämpa hårt för att då och då gå upp i ledning. Första perioden förlorades med 15-19, andra vanns med 20-18, tredje med 11-8 för att bli helt lika i fjärde och sista perioden, 18-18. Luleå anfördes av ligameriterade Alexandra Ferm som totalt dominerade i bortalaget och spelade hela matchen med 34 poäng som resultat.

Slutsignalen har gått och Lidingös damer pustar ut och applåderar. Foto: Stefan AntonssonSlutsignalen har gått och Lidingös damer pustar ut och applåderar. Foto: Stefan Antonsson

Men även Lidingö hade bra skyttar, flera trepoängare hittade vägen till korgen och Lidingös bästa spelare för kvällen var också en ligameriterad spelare, Line Göransson, som både levererade trepoängare och närskott, totalt 27 poäng och hela 21 returer.

Matchens slutsekunder blev otroligt spännande, Lidingö är i ledning med 64-63 och Luleå som tagit time-out får i och med det inkast på främre planhalvan och flera långa sekunder att leta efter ett bra skottläge. Intensivt försvar från Lidingös sida, främst på storskytten Ferm av Lidingös Bella Sala, ger resultat. Luleå får inte iväg något skott utan försöker sig på en pass in under korgen. Där studsar bollen på mångas fingertoppar och slits till slut ned av Line Göransson strax innan slutsignalen ljuder. Dramat kan ses på klubbens Instagram: https://www.instagram.com/p/BP0XQNJhycD/?taken-by=lidingobasket

Herrlaget fick inte revansch mot Hammarby i helgens bortamatch i div2 Svealand. Skotten satt inte riktigt som de skulle, framförallt inte i sista perioden. Förlust med 83-74.

Extra roligt var därför att Damjuniorerna och P02 på söndagen gjorde som damlaget, tog hem segern med några poäng till godo, 64-59 för DJ mot Fryshuset och 68-64 för P02 mot Täby.

Nästa hemmamatch för damerna är 8/2 klockan 19.00 och för herrarna 18/2 klockan 14.00.

Text: Anna Malmstedt

Dela Lidingövinst efter riktig nagelbitare

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google