Väder Lidingö

Lidingö söndag 3 december 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

Lilla Bragdguldet till Åhman/Hellvig

tisdag 4 december 2018 17:53

VOLLEYBOLL. Svenska Dagbladet tilldelade idag Lidingö SK:s Jonatan Hellvig, 17, och IKSU:s David Åhman, 16, Lilla Bragdguldet.

Lilla Bragdguldvinnarna Jonatan Hellvig och David Åhman med prischecken. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman.Lilla Bragdguldvinnarna Jonatan Hellvig och David Åhman med prischecken. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman. Lilla Bragdguldvinnarna David Åhman och Jonatan Hellvig. Foto: Simon Bruty for OIS/IOCLilla Bragdguldvinnarna David Åhman och Jonatan Hellvig. Foto: Simon Bruty for OIS/IOC

- Helt otroligt! Vi trodde inte att det var sant när vi fick höra det. Efter att ha läst vilka som fått den här utmärkelsen tidigare har vi börjat förstå hur stort det är, säger de två till volleyboll.se.

Utnämningen tillkännagavs vid lunchtid idag i Epicenter i centrala Stockholm. Inför ett stort pressuppbåd, med rullande livesändningar och smattrande kameror, klev David och Jonatan upp på scenen och mottog stipendiet på 75 000 kronor.

Prismotiveringen lyder:
"För guldet i Ungdoms-OS, vunnet med smittande entusiasm, taktisk kyla och teknisk briljans."

- Fantastiskt för David och Jonatan - och en stor dag för Svensk volleyboll. Första bragdguldet för volleyboll och beachvolley och dessutom till två spelare som verkligen personifierar vad spelglädje, gemenskap och kämpaglöd inom laget betyder. Vi vet att de redan inspirerar många unga genom att visa att ingenting är omöjligt och att de vågar följa sina drömmar. Stort grattis, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Lilla Bragdguldet har delats ut sedan 1994. Bland tidigare vinnare finns Carolina Klüft, Christian Olsson, Sarah Sjöström och Charlotte Kalla - en skara storheter som från och med nu, och för all tid framåt, också kommer bestå av två beachvolleyspelare. De är också det första laget som tilldelats Lilla Bragdguldet.

Bragdguldvinnarna har haft ett magiskt år. Guld i Youth Continental Cup, U18-EM och Ungdoms-OS. SM-silveri Tylösand. Yngsta segrarna någonsin på en deltävling på Swedish Beach Tour, den svenska elittouren i beachvolley. Och så nu: Lilla Bragdguldet.

- När vi tänker tillbaka på allt som hänt under året känns det helt overkligt. Allt har gått så bra, bättre än vad vi hade kunnat drömma om, säger Jonatan Hellvig.

Jonatan har spelat boll "i hela livet" med sin familj och började satsa på volleyboll för 2-3 år sedan. På Lidingö finns en beachvolleybollplan utomhus, i Hersby gymnasium, men den kan ju inte användas på vintern. Så då får Jonatan åka till Södertälje där en inomhusplan finns, plus naturligtvis till Falköping där han går på Volleybollgymnasiet. Jonatan och Daniel tränar när Daniel kommer till Stockholm, eller som förra veckan, när de var på Malta.

David Åhman:
- Det har gått som på räls. Vi har bara blivit bättre och bättre längs vägen och utvecklats snabbt, mycket tack vare vår tränare Rasmus (Jonsson). Nyckeln är att vi kommer taggade till varje träning och har kul tillsammans. Sedan har vi slipat hårt på några anfallsvapen som få lag behärskar. Motståndarna har haft svårt att hantera dem, vilket gett oss ett övertag.

2019 får vi möjlighet att uppleva Åhman/Hellvig i det historiskt första internationella mästerskapet i beachvolley på svensk mark. 27-30 juni kommer nämligen U20-EM i beachvolley till Göteborg.

Dela Lilla Bragdguldet till Åhman/Hellvig

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google