Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Lyckliga lidingöbor

fredag 10 februari 2017 20:48

NYTT SKIDSPÅR I GRÖNSTA. Från i morgon lördag kan alla som ännu inte sålt skidorna (p.g.a. snöbrist) åka på ett helt nytt skidspår på Grönsta gärde. Idoga och hårt arbetande personer från IFK Lidingö SOK, Lidingö stad och Lidingövallen har i samarbete under veckan tillverkat 10 ton snö som nu formats till en knappt kilometerlång slinga med cirka 70 centimeters djup. Bäst av allt är att det är öppet spår som är gratis för alla att åka på.

Tisdag förmiddag i Grönsta. Arbetet har börjat. Foto: Robert EklannTisdag förmiddag i Grönsta. Arbetet har börjat. Foto: Robert Eklann De två snökanonerna får jobba hårt. Foto: Robert EklannDe två snökanonerna får jobba hårt. Foto: Robert Eklann Grönsta ser ut som det låg långt norröver under fredagsmiddagen. Foto: Robert EklannGrönsta ser ut som det låg långt norröver under fredagsmiddagen. Foto: Robert Eklann Men nu är det färdigt. Tre spår för alla som är sugna på en rundtur. Foto: Robert EklannMen nu är det färdigt. Tre spår för alla som är sugna på en rundtur. Foto: Robert Eklann

Slingans spår blev klara under fredagen och med hjälp av en kall natt kommer de ha hårdnat för att ge åkarna en riktig upplevelse. Arbetet började i måndags och med hjälp av två snökanoner och några minusgrader har snöproduktionen fungerat genom det perfekta samarbetet mellan de tre snömakarna. Robert Eklann tog bilder under veckan.

Den senaste rapporten från Skidspår.se om Grönsta kom klockan 16 idag fredag:
Grönsta konstsnöspår är nu färdiglagt, Fre em, med 3 spår i bredd. Ytan och snön behöver vila och hårdna under natten. Vänligen lämna hela spårbädden i fred under fre kväll och natt till lör så ökar förutsättningarna för spår flera veckor framöver.
Skidåkning är tillåten from lördag morgon. Kör moturs. Långsammare åkare till höger.
Fiket på Lidingö Musteri har öppet Lör/Sön kl 10-15.

Dela Lyckliga lidingöbor

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google