Väder Lidingö

Lidingö onsdag 8 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Målkalas på Lidingövallen

söndag 6 maj 2012 13:57

IFK Lidingö Fotboll tog igår emot Blue Hill KF i div 4 Stockholm norra, på Lidingövallen. Matchen var avgjord redan efter första kvarten. IFK Lidingö gick snabbt upp till en tremålsledning och efter den katastrofala starten reste sig aldrig gästerna och matchen slutade med hela 8-3 (5-0) till hemmalaget.

IFK Lidingö fick en kanonstart på matchen och hade 3-0 efter kvarten spelad. Målskyttarna var Nestor Morales x 2 och Nils Skoglund. Vid 3-0-målet, som klackades in av Nestor, fick huvuddomaren konsultera assisterande domaren, eftersom bortalagets målvakt tyckt att bollen gått i mål genom ett hål i nätet. Trots protester från Blue Hill-spelarna godkände domaren det givna målet.

Tvåmålsskytten Nestor var sedan tvungen att gå av plan efter cirka 25 minuter. Nestor haltade av planen med ena handen längs baksidans lår och man kan bara hoppas att det inte är något allvarligt.

En annan spelare som var lyckad i första halvlek var Tom Nymark som hittade sina medspelare med fina djupledspassningar som skar djupa sår i Blue Hills backlinje. En av dessa passningar hittade Isac Gustafsson som kom fri mot målvakten. Bortlagets målvakt räddade skottet och returen träffade stolpen och ut. Tur för hemmalaget att Marcus Wahlberg var framme på stolpreturen och stötte in 4-0 i öppet mål.

Lidingö fortsatte att dominera tillställningen, och vid en frispark kunde laget utöka sin ledning. Tom Nymark hittade, med ett perfekt slaget i inlägg, Daniel Ohlson som nådde högst med hjässan och matchen var därefter i stort sett stängd.

I slutet av halvleken blev bortalagets spelare allt mer griniga och känslorna svallade tillslut över för en av dem, som slog en IFK Lidingö-spelare i ansikte så hårt att denne blev liggande på marken. Tyvärr såg inte domaren händelsen. Lidingö dominerade halvleken fullt ut och lyckades, tack vare hög press, erövra bollarna högt upp i banan och skapa flera heta chanser. Blue Hill kom aldrig in i matchen efter den katastrofala starten och hemmalaget kunde utan problem trilla boll och gick till halvtidsvila med 5-0.

I den andra halvlek fortsatte hemmalaget gå framåt, något som gjorde att man öppnade sig bakåt. Blue Hill gick ut i andra halvlek med målsättning att snygga till siffrorna, och man lyckades tidigt få hål på Lidingös nolla. Vid en frisparksretur från muren kunde bortalagets nr 9 skjuta in ett kanonskott från distans till 5-1.

Lidingös svar lät dock inte vänta på sig. Isac Gustafsson fick bollen framför sig i motståndarnas straffområde efter en offensiv hörna och kunde på halvvolley skjuta in 6-1. Hemmalaget fortsatte efter målet att visa upp fint passningsspel med fina kombinationer som skapade målchanser åt lagets forwards. Det var dock en ersättare som gjorde Lidingös nästa mål. Marcus Ohlin byttes in istället för Isac Gustafsson och med sin första bolltouch satte han 7-1, fri med målvakten.

Blue Hill kämpade för sin heder och fick in ytterligare två reduceringar. Det var dock hemmalaget som skulle få sista ordet i matchen och gjorde sista målet med endast minuten kvar att spela. Matchen slutade 8-3 till hemmalaget, en kamp där det var klasskillnad mellan lagen från första till sista minut.

Nästa match för IFK Lidingö är på fredag den 11 maj, borta mot FC Järfälla. Ännu en tuff match mot ett Järfälla som ligger på andraplats med 9 poäng på fyra spelade matcher. Lidingö har spelat tre matcher och har sex poäng efter två vinster och en förlust.

Text: Oliver Ström Bäverlind

Dela Målkalas på Lidingövallen

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google