Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Målrik bortaseger

söndag 13 augusti 2017 10:43

FOTBOLL, DIVISION 2 Ö. SVEALAND. IFK Lidingös damer besegrade igår Triangelns IK på bortaplan med hela 7-2. Det var ett lag i poängbehov som gjorde den långa bussresan till Mesta IP utanför Eskilstuna, för att möta ett Triangelns IK, som Lidingö haft svårt för, med tre förluster i rad. Och Triangeln inledde målskyttet med 1-0 i den 14:e minuten, men Lidingö replikerade omgående när Hanna Stokki bröt högt upp på motståndarnas planhalva och helt fri sköt 1-1.

Erica Gustafson nickar in IFK Lidingös tredje mål. Foto: Clara LedinErica Gustafson nickar in IFK Lidingös tredje mål. Foto: Clara Ledin

Efter det kom en period som avgjorde matchen. I den 23:e matchminuten gjorde Elin Flyborg mål, i den 27:e nickade Erica Gustafson in en fint slagen hörna av Matilda Wigholm och i den 39:e minuten var det dags för Elin igen. Halvtidsresultat 4-1 till Lidingö.

Andra halvlek började oturligt för Lidingö med en tveksam straff för hemmalaget. Triangel-spelaren tryckte in den och reducerade till 2-4 och spelar jämnar ut sig och det blir mycket långbollar från båda lagen, och mycket kamp.

Så i den 67:e minuten gör Erica sitt andra mål efter ett fint förarbete av Elin, som sen gör två mål till.

En ojämn match om man ser till resultatet, men Triangeln var inte ofarliga. Nio hörnor samlade dom ihop till och de hade också flera skott på mål, men Lidingö hade betydligt vassare chanser utöver målen.

En bra insats av hela laget där försvaret lyckades se till så Triangelns spelmotor inte fick det utrymme hon fått i tidigare matcher lagen emellan, och där Lidingö skapade mycket målchanser.

Text: Björn Jansson

Nästa match för IFK:s damer spelas på Lidingövallen på lördag den 19 augusti klockan 14.30. Då kommer Älvsjö AIK FF B på besök.

Dela Målrik bortaseger

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google