Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Många mål och ännu fler chanser gav seger på Stadshagens IP

måndag 25 september 2017 13:47

FOTBOLL. Stadshagens IP, med gammalt konstgräs och en boll som studsade lite extra, gjorde att det tog ett tag att igår få till spelet mot Mariebergs SK. Men övertaget för Lidingö fanns där från början. Och efter några missade målchanser så mötte Hanna Stokki ett fint inlägg, precis före målvakten och 0-1 sattes i den 17:e matchminuten med foten.

Hanna Stokki gratuleras efter ett av sina tre mål mot Marieberg. Foto: Clara LedinHanna Stokki gratuleras efter ett av sina tre mål mot Marieberg. Foto: Clara Ledin

0-2 dröjde till den 37:e minuten, åter Hanna som målskytt. Spelövertaget var stort med flera målchanser utöver målen, och flera hörnor.

I början av andra halvlek reducerar Marieberg, men bara två minuter senare i den 50:e minuten hittar Maria Granat Hamberg till Hanna med en fin lång boll och hon gör kallt 1-3. Minuten efter är det dags för Elin Flyborg att påbörja sitt hat trick. Elins andra mål kommer i 60:e minuten.

Marieberg sticker emellan med ett långskott som dalar in i mål och skapar sen några chanser som Isabell "Issa" Pettersson gör några TV-räddningar på. Elin fullbordar hat tricket i matchens näst sista minut. Innan dess har Erica kommit runt på högerkanten och avlossar ett skott som målvakten missbedömmer.

I andra halvlek fick vi också se en mycket ung debutant i IFK Lidingös damlag, Nea Flyborg, som kom in i andra halvlek. Hon var nära att göra mål när hon frispelades av mamma Elin, men målvakten var snabbt ute och reflexräddade.

Stort jobb av hela laget också idag, även om effektiviteten var något lägre än i matchen mot Viljan förra helgen.

2-7 slutresultat i en match där siffrorna kunnat bli större. Nu kommer sista omgången, som spelas nästa helg på lördagen klockan 15.00, att bli mycket spännande. Lidingö spelar borta mot Stuvsta och vid oavgjort eller vinst så spelar laget i Division 2 nästa år också. Vid förlust så hänger det på hur två andra matcher går.

Text: Björn Jansson

Dela Många mål och ännu fler chanser gav seger på Stadshagens IP

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google