Väder Lidingö

Lidingö söndag 7 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Motionspokalen på hal is

lördag 14 februari 2015 00:01

Ett par dagar efter skidmomentet i Motionspokalen, se Lidingösidan 9 februari, blev det dags för skridsko. Tävlingsplatsen denna gång var Östermalms IP och distansen för alla sju klasser var 500 meter. 66 deltagare kom till start och hela tävlingen klarades av på drygt en timme. Grenledaren för skridskotävlingen, Lennart Centerlind, kunde av hälsoskäl inte ställa upp för att (kanske) ta sin 25:e seger. Men det var 28:e gången som han var grenledare. Länk till Lidingösidan 9 februari.

Ett glatt gäng Ladies med segraren Eva Rustner Eklann i blå jacka. Foto: Lars-Eric DahlstedtEtt glatt gäng Ladies med segraren Eva Rustner Eklann i blå jacka. Foto: Lars-Eric Dahlstedt

I "Ladies Yngre"-klassen segrade Kerstin Lindström på "All Time Best" tiden 1.07.5 och hennes make Lars Lindström vann bland "Yngre Gubbar" på en så pass bra tid som 46 sekunder. I klasserna Ladies och Gubbar Äldre vann Eva Rustner Eklann och Anders Rudolfsson. I Veteranklasserna segrade Yvonne Trotzig och Göran Häger. För Ladies över 80 år finns det från förra året en ny klass och där var det Barbro Flodin som vann.

Barbro Flodin mot mål och seger i LÄV. Foto: Lars-Eric DahlstedtBarbro Flodin mot mål och seger i LÄV. Foto: Lars-Eric Dahlstedt Deltagarna använder allt från hockeyrör, långfärdsskridskor, hastighetsrör och även de nya klappskridskorna. Foto: Lars-Eric DahlstedtDeltagarna använder allt från hockeyrör, långfärdsskridskor, hastighetsrör och även de nya klappskridskorna. Foto: Lars-Eric Dahlstedt

Lite bakgrund
Tre olympier i Motionspokalen
Motionspokalen är nu inne på sitt 50:e år, och efter att skridskomomentet avgjorts kan det vara intressant att nämna
något om de duktiga skridskoåkare som deltagit i tävlingen.

Göte Hedlund, bronsmedaljör i S:t Moritz 1948, fullföljde Motionspokalen sex gånger från 1987 och framåt. Götes dotter Ylva som var med i två olympiader, har en totalseger i Motionspokalen. Per Bengtsson som har "All Time Best" tiden bland Gubbarna på 42,1 deltog i tre Olympiader 1988, 1992 och 1994. Lars Lindström, årets segrare i Gubbar Yngre, har varit landslagsman liksom Jan-Åke Carlberg, som också fullföljt Motionspokalen.

Lidingövallen var den första tävlingsplatsen
Under de första åren avgjordes skridskomomentet på en 250 metersbana, vilken målades upp på Lidingövallens bandybana. Två gånger, 1990 och 1998 har skridskomomentet fått lov att ställas in med anledning av att det inte funnits is att tillgå.

Söndagen den 15 mars avgörs simningen, i Gångsätrahallen, se www.motionspokalen.se

Text: Lars-Eric Dahlstedt

Dela Motionspokalen på hal is

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google