Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Motionspokalens 50:e år avslutat

torsdag 12 november 2015 22:06

Under veckan har Motionspokalens sista gren för året, bowling, avgjorts. Det var också avslutningen för det 50:e verksamhetsåret. Motionspokalen kan nu summera de 50 åren och notera att över 900 tävlingsdagar har genomförts med över 45 000 startande under åren.

Karl-Gustaf Jansson, som debuterade i Gubbpokalen redan 1967, har 30 fullföljda år. KG:s grenar har främst varit   terränglöpning, orientering och bowling. I bowling har KG nio segrar och har även varit med som grenledare i den   grenen i 18 år. Om drygt två månader fyller KG 90 år, för närvarande äldst av alla aktiva i Motionspokalen. KG blev trea i   årets bowling. Foto: Lars-Eric DahlstedtKarl-Gustaf Jansson, som debuterade i Gubbpokalen redan 1967, har 30 fullföljda år. KG:s grenar har främst varit terränglöpning, orientering och bowling. I bowling har KG nio segrar och har även varit med som grenledare i den grenen i 18 år. Om drygt två månader fyller KG 90 år, för närvarande äldst av alla aktiva i Motionspokalen. KG blev trea i årets bowling. Foto: Lars-Eric Dahlstedt I tävlingens sju klasser upprepade fem sina segrar från förra året, samtliga i de fyra ladiesklasserna. Annica Sandström i yngre gruppen vann nu för nionde gången. Hon vann även totalen i sin klass och är nu uppe i tio triumfer. Margareta Bergström i äldre gruppen vann för sjätte året. Segrare totalt i den klassen blev liksom förra året Eva Rustner Eklann.

Anna Lamm i veteranklassen tog sin elfte seger, hon är även en av de tre som håller i bowlingen. Annas syster Gerda Woxén blev totalsegrare i den klassen, Gerda är också grenledare för bowlingen. Slutligen Anna-Stina Lindbo i äldre veteranklassen tog nu sin nionde seger. Anna-Stina är den mest framstående ladyn genom tiderna i Motionspokalen med totalt trettio totalsegrar och är uppe i imponerande 98 grensegrar. Anna-Stina började redan 1969 i Ladies Cup. Totalsegrare i denna klass, ladies 80+, blev liksom förra året Barbro Flodin.

Av gubbarna var det endast Bo Rosenholm i veteranklassen som svarade upp mot förra årets seger. Det gjorde att Bosse kom att dela totalsegern i den klassen med Göran Häger. Tommy Westberg, yngre gubbe, tog sin första seger i grenen genom att besegra förra årets etta och tvåa. Han delar andra platsen totalt med Lars Lindström. Segrare totalt i den klassen blev Daniel Hanngren. Björn Pellbäck i den äldre gubbklassen segrade i den äldre gubbklassen, totalsegrare där blev Anders Rudolfsson.

Motionspokalen med grupperna Gubbpokalen och Ladies Cup kan nu summera de 50 åren och notera att över 900 tävlingsdagar har genomförts med över 45000 startande under åren. Tolv skid- och två skridskotävlingar har inte kunnat genomföras. Totalt har 1138 lidingöbor eller personer med anknytning till Lidingö varit med. Nen Eklund toppar listan med 47 fullföljda år. Som funktionärer under åren har 158 personer ställt upp och har tillsammans haft 1830 uppdrag under 1471 verksamhetsår.

Om två veckor avslutas året med Jubileumsmiddag med olika aktiviteter.

Text: Lars-Eric Dahlstedt

Dela Motionspokalens 50:e år avslutat

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google