Väder Lidingö

Lidingö tisdag 22 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Nu börjar Lidingöloppet

fredag 27 september 2013 00:14

Uttrycket "festligt, folkligt, fullspikat" gäller verkligen under de dagar Lidingöloppet pågår. Här en bild från startområdet på Koltorps gärde.

Uttrycket "festligt, folkligt, fullspikat" gäller verkligen under de dagar Lidingöloppet pågår. Här en bild från startområdet på Koltorps gärde.

Tre spännande löpardagar börjar idag fredag och slutar inte förrän på söndag eftermiddag. 41 735 löpare är anmälda till alla de olika loppen. Minst lika många anhöriga följer med. Lidingös folkmängd kommer att tredubblas under några dagar och alla hoppas att de nya “invånarna” kommer att trivas med både tävlingarna, arrangemangen och Lidingö.

Löparspåren är i toppskick, säger Lidingöloppet. Väderprognosen visar på uppehåll under de tre dagarna. Möjligtvis kan det komma några droppar under söndagseftermiddagen. Temperaturen lite lagom kall så löparna inte behöver svettas…

Lidingöloppet har gjort en sammanställning över alla de namnkunniga (= kändisar) som ställer upp i olika lopp. Här finns både “svenska artister, tv-profiler och VD:ar som står på startlinjen i världens största terränglopp”. Här är pressmeddelandet:

– Vi tycker det är jätteroligt med så många härliga personer och kända namn som står på startlinjen. Det visar att Lidingöloppet har något för alla och är mer än 30km, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare på Lidingöloppet.

På startlinjen i de olika Lidingöloppen kommer det stå svenska artister, bloggare, tv-profiler och VD:ar. I 30km startar bl.a. Musse Hassellvall, kampsportare och tv-profil, Daniel Adams-Ray, Oscar Jöback, Anna Lissjanis, Promoe, Wictor Magnusson Broder, Rasmus Henning, Stefan Odelberg, Peter Nyllinge, På startlinjen finns också Anders Gyhlenius som varit en del av tv-serien ”En Klassiker” som gör sitt 40e Lidingölopp.

Så här säger Wictor Magnusson Broder om sina mål med Lidingöloppet:
– Efter tre av fyra moment i Klassikern så har jag nu hittat en massa mål med Lidingöloppet. Idag har jag en totaltid på cirka 14 timmar och 20 minuter. Det innebär att om jag springer på medaljtid 2:15 så kan det bli en sekundstrid om förstaplatsen att ha den snabbaste totaltiden för En Svensk Klassiker 2013. Det hade såklart varit fantastiskt att kunna vara den som gör den bästa totaltiden 2013.

I Lidingöloppet 15km finns det också kända namn på startlinjen bl.a. Johnnie Krigström, Matthias Wengelin, Calle Friberg. Lidingö Tjejlopp har på startlinjen 2013 bl.a. Petra Tungården, Katarina Hultling, Anne Lundberg.
– Vi ser nu fram emot en strålande löparhelg ute på Lidingö, säger Tomas Hoszek.

På Lidingösidans evenemangskalender kan man se vilka lopp som går var och när, de tre dagarna:

Fredag 27 september.
Lördag 28 september.
Söndag 29 september.

Dela Nu börjar Lidingöloppet

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google