Väder Lidingö

Lidingö fredag 10 april 2020 v. 15

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Nu får ishockeyn full fart under skridskorna igen

torsdag 19 december 2013 00:01

Lidingö Vikings kan nu ladda för fullt när klubbens ekonomiska problem lösts. Arkivbild

Lidingö Vikings kan nu ladda för fullt när klubbens ekonomiska problem lösts. Arkivbild

I måndags undertecknade kommunstyrelsen ett avtal mellan Lidingö stad, Högsätra Ishall AB och Lidingö Vikings Hockey Club. Avtalet innebär att ishockeyns verksamhet för barn och ungdomar, samt övriga föreningar och lidingöbor, även i fortsättningen får tillgång till ishallen (= Fonderhallen) i Högsätra för ishockey, konståkning och spontanåkning.

– Kultur- och fritidsförvaltningen har, med förvaltningschefen Eva Arfwedson i spetsen, sedan hösten 2011 haft en löpande diskussion med ishockeyklubben för att finna en långsiktig lösning på föreningens svaga ekonomi. I denna diskussion har frågan om Fonderhallens drift och finansiering varit den stora frågan, säger Hans Barje (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Hockeyklubben fick i förra veckan en helt ny styrelse med elva personer och en ny större sponsor, Danica Pension, som bidrar till finansieringen och säkrar klubbens engagemang på lång sikt.

– Nu kan vi arbeta långsiktigt med att ge Lidingös barn och ungdomar en så bra verksamhet som möjligt, säger Fredrik Näslund, ny ordförande för Lidingö Vikings Hockey Club.

– Efter sommaren har arbetet intensifierats från föreningen och med nye ordföranden Fredrik Näslund och ett stort antal positiva ishockeyföräldrar har man tillsammans med staden hittat en långsiktig finansiell och administrativ lösning. Sedan uppgörelsen blivit klar kan Lidingö Vikings ta nya tag, fokusera på sin verksamhet och ge barn och ungdomar på Lidingö ännu bättre möjlighet till att spela ishockey, säger Hans Barje.

I och med avtalet övertar Lidingö stad ansvaret för drift och underhåll av Fonderhallen till den 31 mars 2017. I gengäld får staden intäkterna som uthyrningen av anläggningen ger. Därmed har en lösning nåtts med samtliga samarbetspartners. Danske Bank hallen berörs inte av överenskommelsen.

Dela Nu får ishockeyn full fart under skridskorna igen

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google