Väder Lidingö

Lidingö söndag 13 juni 2021 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Nu får skidåkare med hund egna spår på Lidingö

tisdag 18 december 2012 22:47

"Gå inte i skidspåren" uppmanar Lasse Dahlstedt från IFK Lidingö SOK.

"Gå inte i skidspåren" uppmanar Lasse Dahlstedt från IFK Lidingö SOK.

Efter en del incidenter mellan skidåkare och gående med eller utan hund, som gått i de särskilt uppkörda skidspåren, kommer nu IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb (SOK) att anlägga två speciella spår där just skidåkare med hund kan åka. Spåren finns på Lidingö golfbana och Koltorps gärde. Kanske kan därmed en del av irritationen i spåren minska. Men gående som envisas med att gå i skidspåren ligger fortfarande risigt till när de möter skidåkare. Så, ur spår alla gående.

IFK Lidingö SOK som ansvarar för uppkörningen av skidspår på Lidingö, på uppdrag av Lidingö stad, har börjat köra upp två speciella hundspår. Dessa spår kan även utnyttjas av skidåkare med pulka. Det speciella spåret är ett spårslädedraget skidspår, med en preparerad del för skate tätt intill. Det ena spåret på 1,9 km körs upp på golfbanans västra del, det andra prepareras runt på Koltorps gärde och är på 0,5 km. Detta spår ligger intill det klassiska spåret.

Vid skidåkning med hund på de uppkörda spåren i skogsterräng på befintliga stigar, är det önskvärt att såväl hundar som promenerande håller sig på den upptrampade delen så att skidspåren inte förstörs. Exempel sådana spår är Lidingöstafettens 4-kilometersspår och anslutningsspåren mellan Grönsta och Golfbanan.

Av Stockholms läns 117 “skidanläggningar” (= områden där det körs upp skidspår), finns det endast tre platser – Häverödal, Vaxmyra äng i Upplands Väsby och Rösjö äng i Danderyd – utöver spåren på Lidingö, som upplåts åt skidåkare med hund.

Text: Lasse Dahlstedt, Spårsamordnare i IFK Lidingö SOK

Dela Nu får skidåkare med hund egna spår på Lidingö

Kommentarer

pinnen 2012-12-25 16:30

Skid o Orientering gör ett jättejobb

Per Larsén 2012-12-19 20:28

Tack Lasse Dahlstedt och team som preparerar alla fina spår. Det är helt obegripligt hur man kan ge sig ut och gå i dessa.

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google