Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 februari 2020 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Nu gäller nya tag

onsdag 1 mars 2017 10:09

ISHOCKEY. Avslutningsmatchen under tisdagskvällen borta mot Spånga IS IK i division 2 (för denna gång) blev ingen höjdare för Lidingö Vikings. 2-6 (0-2, 2-3, 0-1), skott 40-30 (jag hade 33 på oss). Spånga tog ledningen i "Från Stan Hallen" redan efter 43 sekunder efter det att Fredrik Klasenius vann tekningen, men där en retur rakt ut gav en fristående spångaspelare fritt.

0-2 (9:33) tog den mesta av geisten ur lidingögrabbarna. Det var så typiskt om vi jämför med matchen mot Värmdö. Då ledde Vikingarna med 2-0, och då är det roligare att spela även om matchen inte betyder något.

Det var många viljelösa spelare ikväll. Bäst tycker jag kedjan Selander-Almqvist-Ruckman var. De gjorde sitt bästa i varje byte. Mer än vad jag kan påstå om alla.

Reduceringsmålen kom vid ställningen 0-4. Först 1-4 (30:00) genom Frank Holmström efter fint samspel med Bengan Hjalmarsson. En assist också till Gustav Dahlstedt.

Nästa Lidingömål betydde 2-5 (36:42). Bra skott från Frank Holmström, och Viktor Fälth fick göra sitt premiärmål i A-laget genom att peta in returen. Denne 01:a är ett av mina stora hopp om att Lidingö snart kan vara tillbaka i division 2. Viktor läser spelet på ett utmärkt sätt och skär av mittzonen intelligent.

Nu är det bara att hoppas att de flesta som var med och spela ner Vikingarna i division 3 knyter nävarna och är kvar till nästa säsong. Det behövs också en och annan förstärkning för att säsongen i den lägre divisionen blir kortvarig. Framför allt måste vi komma med minst 15 spelare till varje match, och att träningsviljan blir starkare.

Den som inte kan dansa skyller på golvet.

Text: Lasse Kinch

Lidingöbon och sportjournalisten Lasse Kinch har skrivit referaten från Lidingö Vikings matcher. Han har varit sportreporter i TV 3 och Viasat Sport och bl.a. bevakat Ishockey-VM och fotboll. Han har även arbetat för Sveriges Radio och SVT.Lidingöbon och sportjournalisten Lasse Kinch har skrivit referaten från Lidingö Vikings matcher. Han har varit sportreporter i TV 3 och Viasat Sport och bl.a. bevakat Ishockey-VM och fotboll. Han har även arbetat för Sveriges Radio och SVT.

Dela Nu gäller nya tag

Kommentarer

Tor von Sydow 2017-03-06 15:01

Lasse Kinch´s insiktsfulla hockeyreportage från varje match som Lidingö Vikings spelar, betyder väldigt mycket, för att hålla igång hockeyintresset på ön. Lasse sitter dessutom,som matchspeaker på varje hemmamatch, och matar då oss alla med hockeystatistik både aktuell och historisk. Vi alla hockeyintresserade, hoppas att nästa säsong ska bli bättre, och att Lasse fortsätter som hockeyprofessor och speaker. Nu tar vi lite ledigt och laddar batterierna inför hösten och vinterns alla matcher.

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google