Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Nu ser det mörkt ut

fredag 17 februari 2017 23:57

ISHOCKEY. Det är svårt att vinna ishockeymatcher när bara 6 % av skotten går i mål! Detta var ett faktum i fredagskvällsförlusten i Farsta ishall när Lidingö Vikings spelade mot FOC Farsta och resultatet blev 2-3 (0-2, 1-1, 1-0) SKOTTEN: 46-28! (Lidingös först).

Det enda som var glädjande var att Lidingö gjorde en mycket stark sista period, och var hårsmånen från att kvittera vid ett par tillfällen, men bara ett mål på 21 skott (ca 5%) i sista, det är inte bra.

Flest skott i matchen sköt lagets bäste spelare Marcus von Sydow d.v.s. 10 på mål, men lillebror Jacob behövde bara ett skott för att göra sitt första för säsongen när Lidingö reducerade till 2-3 (42:34). Efter det hade Vikingarna en enveten press mot Farstas mål, och närmast att kvittera var Jacob Paganderth som på tennis höll på slå in pucken. Visst var Farstas målvakt bra, men han gjordes bra av det dåliga skyttet.

I en fartfylld och ganska intensiv inledning var det Farsta som tog ledningen (14:54) efter att Gustaf Ericson räddat det första skottet, men omöjligt hann med på returen. I en grötig situation framför Lidingös mål kom så 2-0 (18:17) på en avvaktande utvisning.

Tyvärr kom det avgörande 3-0 målet (36:15) när mål-Gurra inte tog beslutet att åka ur sitt mål för att slå undan pucken innan den anstormande Farstaspelaren fick tag i trissan.
- Jag borde åkt ut, sa Gustaf också efteråt.
Annars var han som vanligt, d.v.s. bra.

Det lilla hoppet spirade när 1-3 (39:58) kom sekunderna före andra pausvilan. Målet visade hur viktigt det är att vinna tekningar. Vår bäste i den disciplinen (19/9) Fredrik Klasenius vann pucken bakåt till Kapten Kalle, som i sin tur passade parallellt med blå till Bill Norman, som med ett härligt handledsskott gjorde målet.

Forwards får skämmas lite när de inte gör något mål! Tyvärr var lagets bäste målskytt Gustav Dahlstedt sjuk.

Två av våra duktiga 01-or var med och visade att de mycket väl är med och tar för sig i lite större sammanhang. Viktor Fälth var strålande, och Max Birgersson är listig med sin fina teknik.

Tabellsituationen förvärrades när dessutom Spånga vann sin uppskjutna match mot Värmdö, så nu är det 3 p upp till kvalplatsen med tre matcher kvar att spela. Förhoppningsvis blir det ett avgörande i sista omgången då Lidingö och Spånga möts - tyvärr i på bortais.

Om dina svårigheter kan övervinnas, varför bekymra dig?
Om de inte kan övervinnas, varför bekymra dig?

Text: Lasse Kinch

Dela Nu ser det mörkt ut

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google