Väder Lidingö

Lidingö tisdag 5 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Ny tung uddamålsförlust för slitna Vikingar

tisdag 23 januari 2018 23:45

ISHOCKEY. Fem av 18 möjliga poäng på sex raka hemmatcher det är ett facit som Lidingö Vikings inte kan vara nöjda med och 3-4 (1-2, 0-0, 2-2), skott 32-35 mot Älta ikväll, det var ingen bra insats. Det skriver en frustrerad Lasse Kinch efter ännu en hemmaförlust i Childhoodhallen.

Många av spelarna kom inte upp till sin normala klass och ändå kunde matchen mycket väl ha vunnits! En möjlig förklaring till att spelet var trögt är troligen att två tuffa matcher lör- och söndag satt i kropparna. Tre matcher på fyra dagar är tufft på div 3-nivå.

Inledningarna av de två första perioderna var riktigt dåliga och inte såg det bättre ut när två spelare mer eller mindre fick krypa ut efter att uppoffrande täckt skott! Då hade bara drygt 5 minuter gått. Tack och lov kom de tillbaka i spel.

När halva matchen spelats så verkade Lidingö vakna till och såg ett slag ut att vända underläget, men slarv i egen zon avgjorde tyvärr matchen till slut!

Älta öppnade starkt och tog ledningen med 1-0 (1:41) och 2-0 (11:19) - det sista i PP. Just i PP kom Lidingös reducering när Kalle Kinch (14:19) fick på en bra träff från blålinjen efter att Marcus von Sydow la fram pucken perfekt.

Ännu grannare var Lidingös kvittering till 2-2 (45:02). Fredrik Klasenius fick en härlig träff och direktsköt en fin passning från Mackan von Sydow (även Kapten Kalle). Det var Freddes 5:e PP-mål. Fredrik, som var en av få spelare som kom upp i normal klass.

Utvisningar har varit en av orsakerna till den senaste tidens dåliga resultat och inte minst spelet i "penalty killing". I grundserien låg Lidingö på hela 90% avklarade lägen i PK. Nu i Alltrean är siffran nere på 65%! Följdriktigt kom 2-3 i spel med en man kort efter 48:23.

Lidingö hade nu sin bästa period i matchen och låg på hårt något som belönades med 3-3 när Gustav Dahlstedt satte pucken i mål på fin ass från ”Bengan” Hjalmarsson (Ass också Elliot Almqvist). En oturlig utvisning gjorde att Älta kunde få luft och pressen från Vikingarna kom av sig. Men det var ändå ytterst nära att Gurra Dahlstedt avgjort matchen, men Ältas duktige målvakt fick pucken längst ut på plockhandsken och kunde styra ut pucken.

23 sekunder före matchslut kom så avgörandet. Tyvärr beroende på schabbel i egen zon och en tuff tackling som domaren valde att fria från. En ältaspelare rundade sedan kassen och petade in segermålet 59:37.

Det som inför 2018 såg så bra ut i tabellen av plötsligt blivit prekärt. Tabellen har krympt och nu gäller det alla spelare biter i och inte tittar på det som varit utan bara framåt om spel i kvalserien ska bli möjligt. Det är ändå 27 poäng kvar att spela om!

Om man vägrar se bakåt, och inte vågar se framåt. Då måste man se upp!

Text: Lasse Kinch

Dela Ny tung uddamålsförlust för slitna Vikingar

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google