Väder Lidingö

Lidingö torsdag 9 april 2020 v. 15

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Nya fotbollshuset vid Lidingövallen snart klart

torsdag 5 december 2013 14:20

Till våren, när seriespelet startar, hoppas vi att läktaren kommer att vara full med åskådare vid varje match, säger PG Nilsson, IFK Lidingö FK:s ordförande.

Till våren, när seriespelet startar, hoppas vi att läktaren kommer att vara full med åskådare vid varje match, säger PG Nilsson, IFK Lidingö FK:s ordförande.

IFK Lidingö Fotbolls kansli har redan flyttat in i den nya kombinerade läktar- och kanslibyggnaden vid Lidingövallens konstgräsbana. Byggnaden sträcker sig utmed Kyrkvägen och i öppningarna mellan sektionerna ser man den ständigt använda fotbollsplanen. Hela huset blir därmed en fantastisk reklamplats för Lidingös största idrottsförening. Till våren är läktarplatserna i ordning och då kommer alltfler att se på matcherna.
– Ja, jag tror att den nya läktaren kommer att dra flera hundra åskådare till varje match, säger IFK:s ordförande PG Nilsson.

Planerna på en ny läktar- och kanslibyggnad, där det även finns omklädningsrum för många olika lag samtidigt, har funnits länge. Lidingösidan visade i en artikel 28 februari 2012 ritningarna för den nya byggnaden. Byggarbetet startade i våras, se länk, och nu är det mesta klart. Omklädningsrummen återstår, men blir färdiga till våren.

Till det nya huset har även Lidingövallens servering flyttat och där kommer man framöver inte bara kunna köpa “det vanliga” utan även lagad mat, som värms i mickrougn. Dessutom kommer caféet att hålla öppet längre än tidigare. Föreningen tror att det kan bli en samlingspunkt för ungdomar som tränar och spelar på Vallen. Caféet når man från både planen och, via en trappa inomhus, läktaren. Om det skulle bli regn när en match spelas finns alltså möjligheten att kunna följa matchen genom caféets stora fönster. Men, det regnar sällan när IFK spelar… Man ska även kunna köpa viss sportutrustning från Intersport i caféet.

I “kanslilängan” där IFK:s personal sitter finns också ett större rum för sammanträden, “Arenarummet”.

Det är ett efterlängtat hus som snart är färdigt. Budgeten har varit stram och allt är inte helt finansierat. Men IFK:s styrelse och funktionärer har en mängd idéer om hur man får både nya sponsorer och andra bidrag. Klubben har ett genomtänkt sponsorsprogram men man har även sponsringsförslag i en lite mindre skala. “Årets julklapp” innebär att man köper en “egen” läktarplats till någon man tycker om. Läs mer här. Man får då en egen namnskylt som skruvas fast på en av bänkarna.

En annan genomförd idé är att köpa en speciell plastkasse på Coop Skeppet i Lidingö centrum. I kassan kan man välja en “IFK Lidingö Fotboll”-påse. Den kostar en krona mer än normalt, men hela kronan går till klubben.
– Första dagen som Coop började med påsarna köptes 400 stycken, säger PG Nilsson. Helt fantastiskt.

Fakta om IFK Lidingö Fotboll:
Klubben är landets näst största fotbollsklubb. Till nästa år har klubben anmält 171 lag som ska delta i S:t Eriks-Cupen. Klubben har cirka 2 600 spelare vilket betyder att 1/3 av öns ungdomar spelar fotboll i något av IFK:s lag. Klubben har över 520 ledare. Fotboll spelas på mer än 20 planer runt om på ön. Klubben växer. Antalet pojklag är fördubblat sedan 2004, till dagens 137 lag. Antalet flicklag tredubblat under samma period, till 34. 91 procent av alla pojkar födda 2007 är med i fotbollsskolan, liksom 55 procent av alla flickor födda 2007.

IFK Lidingö Fotboll ska bli världens bästa talangfabrik – behålla talangerna till de är redo att ta klivet upp i större verksamheter, inte släppa breddtanken eftersom det är i bredden som talangerna finns, aldrig bli någon elitklubb, ha ambitionen att herrarnas seniorlag spelar som högst i division två och damerna i division ett.

Snart klart med det nya huset.

Snart klart med det nya huset.

Markus Karlsson, sportchef, PG Nilsson, ordförande och LissOlle Schröder, administrativt lejon, i den nya cafebyggnaden. Härifrån kan man följa matcherna på planen i bakgrunden, om det regnar.

Markus Karlsson, sportchef, PG Nilsson, ordförande och LissOlle Schröder, administrativt lejon, i den nya cafebyggnaden. Härifrån kan man följa matcherna på planen i bakgrunden, om det regnar.

Dela Nya fotbollshuset vid Lidingövallen snart klart

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google