Väder Lidingö

Lidingö fredag 29 september 2023 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Onödig förlust mot Farsta

torsdag 15 mars 2018 23:22

ISHOCKEY. Det är inte alltid det bästa laget vinner en match och det bevisade Lidingö Vikings mot Farsta FOC i kvällens kvalmatch i Childhoodhallen, när siffrorna skrevs till 2-4 (0-2, 1-0, 1-2), skott :35-26. Farsta vann beroende på att de spelade bättre taktiskt än Lidingö och framför allt utnyttjade sina chanser på ett bättre sätt.

En avgörande detalj var att Vikings åter inledde matchen svagt. Farsta fick ledningen relativt bekvämt. 0-1 (6:29) i PP och 0-2 (8:00) vid en onödig två-mot-en situation. Det kunde dessutom varit både ett och två Farstamål till när de missade öppet mål.

Precis som mot SPAIF vaknade Lidingö till ju längre matchen led och utjämnade spelet efter cirka 12 minuter. Direkt i öppningen av den andra perioden var det en helt annan fart på hemmaspelarna och skridskofrekvensen var betydligt bättre.

Reduceringen till 1-2 (23:18) var ett riktigt viljemål signerat Marcus von Sydow, som soloåkte in i zon och tryckte in sin egen retur (ass Stefan Bjurström).

Om spelövertaget var litet i andra så var det bastant i den tredje (14-5 i skott). Farsta valde då att bevaka sin ledning på ett klokt sätt.

Lidingö skapade tillräckligt med chanser för både ett och flera mål, men det blev bara ett. Tyvärr hade Farsta då redan gjort sitt tredje (46:11), på en skymd (?) Gustaf Ericson.

2-3 (53:02) var snyggt när Viktor Fälth direktsköt på passning från Gustav Dahlstedt och Marcus von Sydow. Målet tillkom i P.P. Att det sedan blev 2-4 i öppen kasse (59:23) var som det blir ofta, men visst var det rätt att chansa med att ta målvakten. Tyvärr fungerade inte målskyttet i matchen - för chanser fanns - och då är det svårt att vinna.

Vill påstå att Kalle Kinch, Marcus von Sydow (jobbar kopiöst) och Gustav Dahlstedt får bli mina tre stjärnor i matchen för Lidingö.

Nu är läget prekärt för att avancera till division 2, men visst finns fortfarande möjligheten, men då krävs seger i de tre resterande matcherna. Till att börja med mot Farsta (borta) på söndag.

Du kan inte knuffa upp någon på en stege som inte är villig att klättra!

Text: Lasse Kinch

Dela Onödig förlust mot Farsta

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google