Väder Lidingö

Lidingö lördag 25 september 2021 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Öppna träningar ska få tjejer att fortsätta spela

tisdag 3 juli 2018 14:22

FOTBOLL. IFK Lidingö Fotboll är en av landets största fotbollsföreningar med över 2900 aktiva spelare. Trots att klubben lyckats behålla fler tjejer i åldrar 12-19 år längre än de flesta föreningar i Stockholmsområdet, har ungefär 100 tjejer slutat spela fotboll i flicklagen de tre senaste åren. Så IFK:s ledare frågade sig: Vilka alternativ har klubben att erbjuda för att behålla fler tjejer i föreningen.

Sara Olsson, projektansvarig hos IFK Lidingö, och några av klubbens spelare, tog emot checken på Lidingövallen av StFF:s förbundschef Björn Eriksson. Foto: Stockholms FFSara Olsson, projektansvarig hos IFK Lidingö, och några av klubbens spelare, tog emot checken på Lidingövallen av StFF:s förbundschef Björn Eriksson. Foto: Stockholms FF

Undersökningar och enkäter som gjorts visade att många av tjejerna vill fortsätta spela, fast i annan form. Så under våren har IFK arrangerat ett antal provtillfällen med öppna träningar för tidigare eller nya spelare födda mellan 1999 och 2004. De öppna träningarna på onsdagskvällar på Bo gärde mellan klockan 20 och 21 drog kanske inte så många deltagare men de som kom uppfattade det hela som väldigt positivt. IFK:s stora utmaning blir nu att få fler deltagare och att marknadsföra det nya projektet.

Stockholms Fotbollförbund har givit IFK Lidingö FK ett bidrag på 25 000 kronor från "50/50-fonden"* för att klubben ska fortsätta med de öppna träningarna för tjejer.

Sara Olsson, som är tränare för damlaget, dam U-laget och instruktör i föreningen, är projektansvarig. Hon tror på fondens motto "Så många som möjligt – så länge som möjligt":
– Vi kommer att lägga tid på att kontakta spelare som har slutat. Givetvis kommer vi även fortsätta med marknadsföring, men även försöka ordna tillfällen som gör det mer attraktivt att komma.


* Anm.
Stockholms Fotbollförbunds syfte med 50/50-fonden är att skapa en fond som stärker tjejfotbollen i distriktet, att få fler tjejer att spela fotboll oavsett social och ekonomisk bakgrund. Fondens vision är: "Lika många tjejer som killar". Ny huvudsamarbetspartner för initiativet är Ellevio. Rågsveds IF var den första förening som, tidigare i år, fick bidraget.

Dela Öppna träningar ska få tjejer att fortsätta spela

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google