Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

OS-Basket i Larsberg

onsdag 12 september 2018 18:41

TURNERING ÖPPEN FÖR ALLA. Nu på lördag, den 15 september, spelas "Larsberg 3x3 Basket Challenge", ett event som John Mattson Fastighets AB arrangerar tillsammans med Lidingö Basket och Lidingö stad. Turneringen äger rum i Larsbergsparken. Runt omkring basketmatcherna blir det festligt för hela familjen med musik och foodtruck från Baton Rouge.

Street Basketball Zone i Globen. Foto: Anders TillgrenStreet Basketball Zone i Globen. Foto: Anders Tillgren

3x3 är en form av streetbasket, framtagen av internationella basketförbundet FIBA. Två lag med tre spelare i varje spelar mot varandra mot samma kasse, på en plan som är lika stor som en halv vanlig basketplan. En match spelas till 21 poäng eller i max 10 minuter. Intresset har snabbt vuxit sig så stort att sporten 3x3 nu blivit godkänd som OS-gren. Vid OS i Tokyo år 2020 kommer 3x3 vara en av de olympiska grenarna.

- Det handlar om att skapa trivsel och trygghet i området och att få folk att mötas, säger Anna Bellander, kommunikationschef på John Mattson, i ett pressmeddelande. Vi ser att våra årliga aktiviteter börjar etablera sig som attraktiva händelser som lockar boende och besökare till Larsberg.

Alla som är nyfikna är välkomna att anmäla ett lag för att spela. Det kostar ingenting att vara med, och alla är lika välkomna, även som publik. Förhoppningen är att turneringen blir ett årligt evenemang, öppet för alla som vill prova på sporten. Basketeventet är en del i John Mattsons satsning på lokala aktiviteter för att få människor att mötas mellan husen och över generationsgränserna. Medarrangören Lidingö Basket hoppas å sin sida kunna locka fler ungdomar att prova på den sorts streetbasket som många redan spelar, även om de inte är med i någon klubb.


Fakta om "Larsberg 3x3 Basket Challenge"
Evenemang: Basketturnering i två klasser – Pro för licenserade spelare och Open där alla som vill kan delta i mixade lag och utan övre åldersgräns.
Tid: 15 september 2018, kl.11.00-15.00
Plats: Larsbergsparken i Larsberg på Lidingö.
Arrangörer: John Mattson fastighets AB, Lidingö Basket, Lidingö stad.
Kostnad: Anmälan till den öppna klassen är kostnadsfri. Anmälningsavgiften till Pro-klassen är 100 kronor per lag.
Anmälan: Skicka ett mejl till robert.karlbom@hotmail.com eller sms:a lagets namn till 073-638 25 70. Anmälan har öppet ända fram till klockan 18.00 den 14 september. Varje lag måste ha fyra spelare. Under matcherna måste minst en tjej vara på planen hela tiden.

Street Basketball Zone i Globen. Foto: Anders TillgrenStreet Basketball Zone i Globen. Foto: Anders Tillgren

Dela OS-Basket i Larsberg

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google