Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

OS-sjuan Sofie Skoog besökte Lidingö i helgen

tisdag 25 oktober 2016 17:53

HÅLLBART IDROTTANDE. Höjdhopparen och OS-sjuan Sofie Skoog var huvudtalare när IFK Lidingö Friidrott arrangerade en utbildningsdag för sina ledare på Hersby Gymnasium i helgen. Temat på utbildningsdagen var ”Hållbart idrottande”, vilket Sofie Skoog i allra högsta grad personifierar.

Sofia Skoog i Hersby gymnasiums aula. Foto: IFK Lidingö FriidrottSofia Skoog i Hersby gymnasiums aula. Foto: IFK Lidingö Friidrott

Sofie Skoog var mycket personlig, och bjöd på sig själv och på sina erfarenheter när hon mötte friidrottsklubbens ledare. Att inte ha för bråttom i sitt idrottande, att inte välja för tidigt och att finna glädjen i det man gör, var tre viktiga lärdomar som Sofie delade med sig av.

Sofie berättade bland annat att hon länge kombinerade friidrottandet med sin andra favoritsport, simningen. När hon gick i nian sökte hon in till friidrottsgymnasiet i Karlstad som höjdhoppare. Dock blev hon inte antagen eftersom hon inte ansågs vara tillräckligt bra. Mycket tack vare stödjande föräldrar sökte hon istället till friidrottsgymnasiet i Falun. Där kom hon in – som kulstötare. Dock tränade hon mycket mångsidigt under sina gymnasieår och det var inte förrän under universitetsåren som hon började satsa på höjdhopp på allvar.

Idag är Sofie 26 år och har precis genomfört sitt första OS. Där satte hon personligt rekord, 194 cm, och blev sjua i finalen. Nu satsar hon vidare mot nästa OS i Tokyo 2020. Hennes tränare Stefan Holm är en viktig komponent i denna satsning, men Sofie underströk att det är många andra pusselbitar som måste vara på plats för att en elitidrottares liv ska fungera, till exempel privatliv, kost, sömn och yrkesliv. Sofie berättade mycket öppet om hur hon provat sig fram och kommit fram till vad som passar just henne.

Att OS-finalen är en given höjdpunkt i Sofies idrottsliv är kanske inte så svårt att förstå. Sofie värdesätter dock själv ett annat idrottsögonblick minst lika högt och det är då hon klarade 180 cm i höjd för första gången. Detta efter att vi 23 tidigare tillfällen ha försökt, men inte klarat höjden.

IFK Lidingö Friidrotts många ledare fick med sig mycket inspiration, kunskap och varma leenden hem efter mötet med Sofie.

Dela OS-sjuan Sofie Skoog besökte Lidingö i helgen

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google