Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Över en halv miljon kronor till Cancerfonden

torsdag 28 september 2017 20:23

532 000 KRONOR. Totalt samlades hela 532 000 kronor in till Cancerfonden och svensk cancerforskning under TCS Lidingöloppshelgen, som avslutades i söndags. I år sprang drygt 4 000 personer Rosa Bandet-loppet (tidigare Lidingö Tjejlopp) som ingår i TCS Lidingöloppet.

Startområdet på Grönsta, i söndags.Startområdet på Grönsta, i söndags.
För första gången var en startgrupp öppen även för män. I denna mixedgrupp gick halva startavgiften till Cancerfonden och Svensk cancerforskning. I det övriga Rosa Bandet-loppen gick 25 kronor av avgiften till Cancerfonden.

– Att öppna upp för manliga deltagare är ett sätt för oss att manifestera och ge möjlighet för alla att visa sitt engagemang i frågan, säger Tomas Hoszek, Lidingöloppets generalsekreterare i ett pressmeddelande.

– Stort tack till alla er som på olika sätt bidragit med över en halv miljon kronor till den livsviktiga cancerforskningen. Forskningen har kommit långt men vi är inte framme än. Tillsammans hjälps vi åt att besegra cancer snabbare, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare för Cancerfonden.

Dela Över en halv miljon kronor till Cancerfonden

Kommentarer

Björn Hellerstedt 2017-09-29 07:00

Kan hända att man drabbas av cancer trots att man förebygger. Så mer pengar behövs till forskningen ja.

Johan Persson 2017-09-28 20:45

Vi som tror att bästa sätt att bota cancer är att aldrig drabbas av den, alltså förebyggande genom bra lågkolhydratkost, bildade i år en förening där det i stadgardna förbjuds kommersiella kopplingar i form av sponsring eller liknande.

http://www.metabolhalsa.se/om-oss/

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google