Väder Lidingö

Lidingö tisdag 7 april 2020 v. 15

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

På väg mot nästa nivå

onsdag 29 mars 2017 00:01

SVENSKA LÖPARTALANGER. Tre av IFK Lidingö Friidrotts unga talanger har blivit uttagna till ett långsiktigt löparprojekt som drivs av Svenska Friidrottsförbundet, "Svenska löpartalanger". Projektet riktar sig till löpare i åldrarna 16 till 19 år som springer 800 meter eller längre, och deras tränare. Därför befann sig Mika Söderström -99, Vilma Jonsson -99 och Simon Sundström -98 senaste helgen på ett löparläger i Göteborg. Totalt har 24 aktiva med tränare från hela Sverige valts ut, och tre av dem kommer alltså från Lidingö.

Mika Söderström, Simon Sundström och Vilma Jonsson, tre löpartalanger från Lidingö. Foto: IFK Lidingö FriidrottMika Söderström, Simon Sundström och Vilma Jonsson, tre löpartalanger från Lidingö. Foto: IFK Lidingö Friidrott

Under de tre dagarna fick de aktiva genomgå en rad tester för bland annat fysisk status, lyssna på en föreläsning om kost för elitlöpare, delta i tröskeltester och skadeförebyggande träning, få information om Svenska Friidrottsförbundets arbete med ren idrott och antidopings-körkortet. Sista dagen blev det ett långpass i Skatås motionsområde plus grenchefernas individuella samtal med de aktiva för att skapa en bra grund för den fortsatta satsningen.

Fakta:
Göteborg blev den 1 oktober förra året prestationscentrum för medel- och långdistanslöpning i Svenska Friidrottsförbundets satsning för att utveckla eliten. Motsvarande verksamheter finns för kast i Växjö och för sprint/häck i Falun. Svensk Friidrotts tre prestationscentrum har tre grunduppdrag:
- Individutveckling: bidra till att ge aktiva stöd för att nå internationell elit inom respektive grengrupp.
- Grenutveckling: säkerställa ett utvecklingsarbete som gör att vi har duktiga aktiva i de olika grenarna även om tio år.
- Tränarutveckling: utöver de traditionella utbildningarna också genomföra fortbildningar inom respektive gren.

Dela På väg mot nästa nivå

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google