Väder Lidingö

Lidingö torsdag 25 april 2024 v. 17

Senaste kommentaren - Se fler

Pannlampor ger 1000 fler chans till Lidingöloppet

måndag 2 juni 2014 21:58

Pannlampa från SILVA. Det kanske inte är denna modell som delas ut till de sena löparna, men visst ser den fin ut. Illustration: SILVA

Pannlampa från SILVA. Det kanske inte är denna modell som delas ut till de sena löparna, men visst ser den fin ut. Illustration: SILVA

Rekordtidigt har det 50:e Lidingöloppets 30-kilometerslopp blivit fulltecknat. Redan nu har 20 000 löpare anmält sig, vilket är två månader tidigare än något år. Men så är det också ett jubileumslopp som ska springas. För att ge ytterligare några möjlighet att få springa sina drömmars lopp har Lidingöloppet beslutat skapa ytterligare en startgrupp, med 1000 löpare.

Eftersom den gruppen startar sist finns risken att det börjar skymma i spåret under de sista 10 kilometrarna. Därför kommer Lidingöloppets samarbetspartner SILVA att dela ut pannlampor till de sista löparna som passerar 20 kilometer, vid Grönsta, eftersom det inte finns någon belysning sista milen, se Lidingösidan 27 maj.

De extra startplatserna släpps före midsommar via Lidingöloppets hemsida och priset kommer att vara detsamma som tidigare.

– Intresset för Lidingöloppet är rekordstort i år. Vi märker att många vill vara med och springa när det är 50-loppsjubileum, vilket är väldigt roligt, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare för Lidingöloppet.

Det finns fortfarande platser kvar till Lidingöloppets övriga lopp under Jubileumshelgen, Lidingö Tjejlopp, Lidingöloppet 15 km och Lidingöstafetten.

Dela Pannlampor ger 1000 fler chans till Lidingöloppet

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google