Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Premiärmatchvinst i Alltrean för Lidingö Vikings

lördag 25 november 2017 23:12

ISHOCKEY. För tredje gången denna säsong blev det vinst för Lidingö Vikings i Childhoodhallen mot namnen från Österåker, alltså IFK Österåker Vikings HC. 5-2 (4-0, 1-2, 0-0) skott: 35-30. Bra gjort av Lidingö att vinna relativt klart trots att några nyckelspelare var frånvarande p.g.a. sjukdom och skador. Detta var premiärmatchen i Alltrean östra, där de åtta bästa lagen från distriktets två grundserier spelar. Laget som vinner är direkt klart för hockeytvåan.

Som framgår av periodsiffrorna så grundlades vinsten i den första perioden då Lidingö fick bra utdelning på sina chanser. 1-0 (5:23) tillkom tack vare diverse studsar på ben och noterades till slut på Marcus von Sydow (8) och ass till Fredde Klassenius och Gustav Dahlstedt.

För tredje gången under säsongen gjorde sedan hemmalaget 2-0 (11:15) i numerärt underläge. Dagens 25 åring Benjamin ”Bengan” Hjalmarsson fick pucken av Marcus vov Sydow och skrinnade loss och sköt distinkt pucken i mål. Lidingö har haft ett mycket bra spel i numerära underlägen och har försvarat i den spelformen i mer än 90%!

3-0 (13:22) gjordes i numerärt överläge (över 30%!) och var ett riktigt snyggt P.P.-mål. Henrik Blomqvist och Marcus von Sydow såg till att Gustav Philipsson var helt fri och kunde raka in pucken i öppet mål.

4-0 (17:46) var Henrik Grönlunds verk med ass av Jacob von Sydow och Fredde Klassenius. Ett fint mål av ”Grönis”, som jag bedömer som Lidingös bäste spelare i matchen. Det är verkligen en fröjd att se när han – med sin låga tyngdpunkt – sätter fart. En skridskokonstnär!

Lidingö ökade också på till 5-0 (28:36) när Karl Versteegh gjorde sitt första A-lags mål på en genial passning från Patric Thomasson.

Av naturliga skäl så tappade Lidingöspelarna lite av koncentrationen efter den klara ledningen (som jag inte riktigt tycker motsvarade spelfördelningen). Strax efter 5-0 var nära 6-0, men istället gjorde Österåker 5-1 (30:12) efter ett snyggt anfall. Det blev också 5-2 (36:43) och lite spänning i matchen.

Österåker var det bättre laget i den andra perioden, men Lidingögrabbarna samlade ihop sig någorlunda i den tredje och vanan trogen blev det inte förlust i den sista tredjedelen.

Har redan berömt Henrik Grönlund, men en ros också till bröderna Marcus och Jacob von Sydow. Av forwards var Fredrik Klassenius framträdande även om han - för ovanlighetens skull - ”bara” hade 10/10 i tekningar.

Ingen riktigt bra match av Lidingö, men en stabil vinst och bra inledning på Alltrean, som på onsdag fortsätter med bortamatch mot Älta.


Den som aldrig gjort ett misstag har aldrig provat något nytt!

Text: Lasse Kinch

Dela Premiärmatchvinst i Alltrean för Lidingö Vikings

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google