Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sagan all i division två

fredag 24 februari 2017 23:04

ISHOCKEY. Att göra en av säsongens bästa matcher mot serieledarna räcker inte om man inte har det rätta flytet – och ibland skickligheten. Förlust i kväll i Childhoodhallen mot Nynäshamns IS HC med 2-3 (0-0, 2-1, 0-2), skottstatistik 26-36. Resultatet betyder att möjligheterna att hänga kvar i division 2 därmed är ute när två matcher återstår. Platsen förlorades inte i denna match utan under många andra, då Lidingö inte ens kunde ställa upp med fullt lag!

21 sekunder före full tid fick Nynäshamn in 2-3 i öppet mål, sedan Vikings målvakt tagits ut under den sista minuten.21 sekunder före full tid fick Nynäshamn in 2-3 i öppet mål, sedan Vikings målvakt tagits ut under den sista minuten.

Ett lag som åker ur en serie har väldigt ofta inte marginalerna med sig. Förlorar man åtta matcher med uddamålet har man haft stolpe ut. Hade räckt att vinna två á tre av dessa jämna matcher för att livet i div. 2 hade gått vidare. Lite typiskt var det också att 2-2 målet (50:24) skulle komma på en tillfällighet och segermålet i öppen målbur! Sanningen är ju trots allt att en tabell aldrig ljuger.

Heder i alla fall att alla 16 som var med ikväll gjorde en så fin insats. Ingen kunde se att det var toppen mot botten. Lidingö blev hårt tillbakapressade i första perioden, men trots att Nynäs vann skotten med 13-4 kändes det inte som utspelning. Vikingarna höll ihop laget på ett bra sätt, och Gustaf Ericson gjorde sitt jobb som vanligt d.v.s. bra med några otroliga räddningar!

Andra perioden reste sig Lidingö offensivt och logiskt kom 1-0 (25:44) av Fredrik Klasenius, efter skott från kapten-Kalle och assist av Frank Holmström. Nu tog hemmalaget hand om dirigentpinnen.

2-0 (26:59) var en spegel av spelet. Den här gången var det Alex Löw som sköt och Eliot Almqvist som slog returen. Assist också till Sebastian Fuchs.

På en onödig utvisning (6 utespelare) kunde Nynäs komma tillbaka in i matchen 2-1 (29:23) , men perioden gick klart till seriejumbon Vikingarna.

Lidingö har under hela säsongen varit bra i tredje perioden, så hoppet fanns att den nödvändiga segern skulle komma.

Men icke.

Ett oturligt 2-2 mål (50:24) och målchanser som missades blev ödesdigert. Just bristen på att utnyttja målchanserna har varit klubbens dilemma under spelet i Fortsättningsserien.

Nu återstår två betydelselösa bortamatcher (Värmdö och Spånga), men för att visa att lagmoralen finns hoppas jag att alla spelare ställer upp och gör sitt bästa. Det kräver klubbens heder!


Att stanna upp ett ögonblick emellanåt kan vara den enda möjligheten att orka gå vidare.

Text: Lasse Kinch

Dela Sagan all i division två

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google