Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Seger i "måstematchen" mot Älta, efter förlängning

fredag 14 december 2018 23:08

ISHOCKEY. Det var verkligen svar på tal. Efter en dålig insats i tisdags mot Ormsta HC kom Lidingös Vikingar ikväll tillbaka ordentligt och besegrade Älta IF med 5-4 (1-2), (1-1), (2-1), (1-0), skott 39-23.

Redan i matchinledningen i Childhoodhallen syntes det att det var ett bättre go i Ö-laget än mot Ormsta och när Elliot Almqvist satte 1-0 (4:52) - på fina passningar av Wiking Westlund och Alexander Redtzer – såg det bra ut, men efter en lidingöutvisning efter 11:27 och 1-1 av Älta tappade Vikingarna lite av skärpan. Avslutningen av den första perioden var den enda delen av matchen då Älta hade initiativet. Så när 1-2 (16:07) kom var det en logisk följd av skeendet i matchen.

När sedan motståndarna också gjorde 1-3 (24:55) såg det mörkt ut. Speciellt som alla målen inte såg märkvärdiga ut. Men när Elliot Almqvist gjorde sitt andra mål för kvällen (retur) så växte Lidingö och dominerade resten av kampen. Ass på målet av Thomas Desell och Stefan Bjurström.

Trots två möjligheter i 5 mot 4 så lyckades inte Vikingarna näta, men på den tredje chansen kom 3-3 (51:25) då Jacob von Sydow via motståndarskridsko styrde in pucken (ass Almqvist). När sedan också 4-3 kom i P.P. (56:17) av Stefan Bjurström (ass Joel Thorén + Gustav Dahlstedt) borde matchen varit vunnen.

Men Älta fick en chans och kvitterade 57:50. I förlängningen avgjorde så Thomas Desell när han själv jobbade till sig pucken och i friläge satte 5-4 (62:24).

Skönt att spelarna i Lidingö kunde visa att de har attityd och att matcherna mot Ormsta och SPAIF inte visade lagets styrka. Nu finns fortfarande chansen att vara med i kampen om en kvalplats till div. 2.

Många bra insatser men jag ger gärna ett extra plus till Jacob von Sydow, Fredrik Klasenius, Wiking Westlund, Elliot Almqvist (3 poäng), Thomas Desell och planens bäste Gustav Dahlstedt (även om målen uteblev).

Nu är det jul- och nyårsuppehåll fram till den 6 januari då IFK Mariehamn kommer på besök.

Den som inte dåras av framgång knäcks inte heller av motgång!

Text: Lasse Kinch

Dela Seger i "måstematchen" mot Älta, efter förlängning

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google