Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Seger igår för IFK Lidingös damer mot Älvsjö AIK

söndag 20 augusti 2017 13:22

FOTBOLL. Det såg ut att bli en bra inledning på gårdagens match på Lidingövallen för hemmalaget, när Maria Granat Hamberg satte en retur på skott från Sara Tessem i den åttonde matchminuten. Men jublet kom av sig när linjedomaren vinkade för offside. Minuten senare fick Lidingö en hörna som nickades på mål.

Andrea Linder gjorde en bra match på mittfältet. Foto: Clara LedinAndrea Linder gjorde en bra match på mittfältet. Foto: Clara Ledin

Så i den 14:e matchminuten gör Hanna Stokki snyggt 1-0 efter förarbete av Sara.

Efter det arbetar sig Älvsjö in i matchen och tar över initiativ och bollinnehav. Lidingö har några skott på mål och en bra målchans, men Älvsjö känns allt farligare och Isabell Pettersson gör ett par fina räddningar. I den 44:e matchminuten kommer så 1-1 på ett välavvägt långskott, efter ett bolltapp på mittfältet.

I halvlekens sista minut nickar Caroline Malmstedt snyggt ner en hörna mot bakre stolpen. Tyvärr tar den i stolproten och ut.

I andra halvlek kommer Lidingö ut med betydligt bättre fart på boll och ben, och tar över matchen. Fem minuter in på andra halvlek gör Noelle Larsson påpassligt 2-1 när hon håller sig framme i straffområdet på Saras inspel. Noelle som bytts in till andra halvlek, och Andrea Linder, tar hand om de flesta insparkar och uppspel i mitten och Lidingö har ett bra tryck med många skott och inspel.

I den 76:e minuten kommer så en riktigt vass chans. Erica Gustafson nickskarvar bollen vidare till Hanna som fälls när hon ska runda målvakten, strax utanför straffområdesgränsen. Domaren tar upp det röda kortet för målvakten och Lidingö får en farlig frispark. Frisparken tar i muren och går till hörna.

Nu handlar det om att förvalta att vi är en spelare mer på plan, men ändå inte gå för högt med laget, så att Älvsjö kan få en kontring på slutet. Det lyckas, och med spelövertaget i andra halvlek så känns resultatet rättvist även om Älvsjö hade en stark period i slutet av första halvlek.

Viktiga tre poäng är bärgade och det kändes skönt att få bjuda hemmapubliken på en seger. Skönt också med sol under matchen, efter den regniga morgonen. Vallens gräs klarade regnet fint även om det var lite blött på några ställen.

Text: Björn Jansson

Nästa hemmamatch för Lidingös damer blir lördag den 9 september klockan 15.00. Då möter laget Dalhem IF i säsongens sista match.

Dela Seger igår för IFK Lidingös damer mot Älvsjö AIK

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google