Väder Lidingö

Lidingö tisdag 31 januari 2023 v. 05

Senaste kommentaren - Se fler

Seger mot Österåker. Kvalspel säkrat

måndag 26 februari 2018 22:43

ISHOCKEY. Matchen igår mot IFK Österåker på bortais (Österåkers Sportcentrum) var egentligen bara en fråga om när det skulle avgöras och det blev i den andra perioden, även om Lidingö inom loppet av 37 sekunder missade två (!) straffar.

Slutresultatet blev 0-4 (0-0, 0-2, 0-2), skott: 52-30. Tack vare segern så blev Lidingö tvåa i sluttabellen, efter Sudret, beroende på att andra resultat gick ”rätt”. En mycket stark prestation av Vikingarna, och laget vann mot alla lag utom just mot seriesegrarna. Det var många sura miner i laget efter förlusten på straffar mot Farsta, men just den poäng som erövrades där betydde att Lidingö blev tvåa istället för fyra. En rent avgörande var också de tre poängen på bortais mot Mariehamn. Det skriver Lasse Kinch i sin rapport från sista seriematchen i Alltrean.

Mot Österåker var Lidingö under hela matchen det klart bättre laget. Att det inte blev något avgörande i den första perioden berodde på lite oskärpa i skotten, och att Österåkers målvakt var bra.

Nu kom 1-0 först efter 24:52 i ett snyggt anfall. Jacob von Sydow passade till Jojje Weigelt som i sin tur la en fin passning till Viktor Fälth som säkert sköt i mål.

Att tilldömas två straffar inom loppet av 37 sekunder händer inte ofta i ishockey. Att båda missas händer ofta i ishockey däremot. Tror att man brukar säga att ungefär 20% av straffar resulterar i mål. Nu kom 2-0 (34.21) i numerärt underläge i stället. Marcus von Sydow gjorde en av sina karaktäristiska uppåkningar och sköt ett skott som Eliot Almqvist petade in returen på.

3-0 (45:30) kom på ett skott av Thomas Desell, som via en motståndare gick i mål. 4-0 (59:34) visade hur bra det är att vinna tekningar. Jojje Weigelt (15 år!!!) vann tekningen till Marcus von Sydow som sköt och på returen var Eliot Almqvist framme igen och gjorde mål - detta i P.P.

Många bra i matchen, men jag vill framhålla backparet Jonatan Wilund (16 år) och Patric Thomasson. Studerade även Jojje Weigelt lite extra och det är glädjande och se vilket härligt spelsinne denne 15-åring har. Att Viktor Fälth (16 år) är bra – mycket bra – det visste jag. Loke Beckman (16 år) hoppade in efter en skada på Gustav Philipsson, och gjorde en härlig insats. Av gubbarna i laget visade Stefan Bjurström och Thomas Desell att ”jullarna” inspirerar.

Nu väntar alltså kvalspel till division 2 i en dubbelserie med fyra lag, som innebär sex matcher. Förutom Lidingö är SPAIF (Södertöäljepojkarna) klara. Dessutom segrarna i mötet mellan Farsta och Skå. Från division 2 kommer Bålsta.

Kvalspelet pågår mellan den 11 och 22 mars. Lidingö inleder hemma mot Bålsta. Två bästa lagen i kvalet avancerar till division 2.

Tag aldrig modet från någon som ständigt gör förbättringar, oavsett hur långsamt det går!

Text: Lasse Kinch

Dela Seger mot Österåker. Kvalspel säkrat

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google