Väder Lidingö

Lidingö torsdag 9 april 2020 v. 15

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Skideliten utmanar dameliten på Lidingöloppets 30 km

onsdag 26 september 2012 18:01

Charlotte Kalla hade planer på att ställa upp i Lidingöloppet även förra året, men avstod då eftersom hon inte kände sig helt frisk. Men hon kom till målområdet.

Charlotte Kalla hade planer på att ställa upp i Lidingöloppet även förra året, men avstod då eftersom hon inte kände sig helt frisk. Men hon kom till målområdet.

Tjejernas 30 km är i år en öppen historia som avgörs på lördag den 29 september. Utöver några av de tidigare segrarna, Ulrika Flodin Johansson från Hässelby SK och Charlotte Karlsson från Hammarby IF, så görs kanske de mest intressanta starterna ändå av Charlotte Kalla och Helena Ekholm. Ska skidstjärnorna kunna utmana löparna? Charlotte Kalla har i år ökat sin träningsdos för att nå ikapp de norska stjärnorna. Helena Ekholm har avslutat sin skidskyttekarriär men har inte slutat med träningen på något vis.

– I år siktar jag på att springa under två timmar vilket jag inte klarade förra året. Jag tror att det kommer att behövas för att vara med och slåss om segern, säger fjolårsvinnaren Charlotte Karlsson.

– Lidingöloppet ger en häftig och annorlunda löpupplevelse som skiljer sig väldigt mycket från de lopp som jag vanligtvis springer på landsväg och bana. Lidingöloppsbanan är fantastiskt vacker, det är “lagom” mycket backar, bra prepparerade spår och stämningen under loppet är skön, säger Charlotte Karlsson.

Utöver eliten finns det en del intressanta namn i Lidingöloppsspåret, Malin Moström (f.d. landslagspelare fotboll), Louise Gundert (f.d. häcklöpare på elitnivå), Petra Månström (skriver SVD:s marathonblogg) med flera.

Pressmeddelande från Lidingöloppet

Dela Skideliten utmanar dameliten på Lidingöloppets 30 km

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google