Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Slalomklubben ska driva Ekholmsnäsbacken

fredag 21 oktober 2016 09:08

SKIDÅKNING I VINTER. Lidingö stad och ESAB, Ekholmsnäs skidanläggning AB, har i dagarna gemensamt bestämt att i förtid avbryta arrendeavtalet som gällt mellan parterna för driften av Ekholmsnäsbacken. I stället kommer Lidingö slalomklubb ta över driften av anläggningen. Avtalet mellan staden och ESAB tecknades 2009 och var tänkt att löpa fram till 2025.

Det ska bli full snurr på liften i vinter. ArkivbildDet ska bli full snurr på liften i vinter. Arkivbild

Sedan en tid har staden, som äger backen, diskuterat med Lidingö slalomklubb om att teckna ett nytt arrendeavtal gällande driften av backen. Anledningen är att samarbetet med ESAB inte fungerat så bra som man hoppats.

- Vi ser fram emot den förändring som sker, där vi som alpin idrottsförening tar en aktiv roll kring både driften och utvecklingen av Ekholmsnäsbacken, säger Gustaf Martin-Löf, ordförande för Lidingö slalomklubb. Vi kommer ta in en kunnig entreprenör som sköter själva driften, medan slalomklubben är den ansvarige. I praktiken har vårt arbete redan börjat och helst hade vi önskat vara igång lite tidigare, men tillsammans med staden kan vi säkerställa den kommande vintersäsongen, innan den första snön kommer. Sedan får vi blicka framåt vad gäller det fortsatta arbetet kring Ekholmsnäsbacken. Avtalstiden mellan staden och oss är dock inte klar ännu.

- Vi har haft en bra dialog med de inblandade och jag vill ge en stor eloge till alla som bidragit positivt till denna lösning, som gynnar samtliga parter. Det är min övertygelse och ambition att vi nu har kunnat säkra skidåkningen för såväl den kommande vintern som för framtida säsonger., säger kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) i ett pressmeddelande.

- Sedan jag tillträdde som ordförande i Kultur- och fritidsnämnden har vi arbetat för att få en högre kvalitet på backen, samt bättre förutsättningar för de olika idrotterna på området att samverka. Det känns mycket bra att vi nu har fått till en lösning där slalomklubben kommer ta ett större ansvar framöver. Kraften i föreningslivet på Lidingö är enorm och det här projektet är ett skolboksexempel på bra samverkan mellan det offentliga och det privata. Med beslutet inleder vi förbättringsarbetet i det tredje och sista utpekade idrottsklustret på Lidingö. Tidigare har vi aviserat stora satsningar i Högsätra och på Lidingövallen, säger Carl-Johan Schiller (KD) i en kommentar.

Lidingösidan har sökt representanter för ESAB.

Dela Slalomklubben ska driva Ekholmsnäsbacken

Kommentarer

Henry Duhs 2016-10-23 16:48

Bra att klubben får nya förutsättningar.

En gång och cykelbana, gärna med belysning, som sammanbinder Gåshaga med Kyrkviken via Ekholmsnäs vore önskvärt så att det blir lättare att nå Ekholmsnäs.

Denna väg kan med fördel planeras och i så fall byggas som en däck utmed Kyrkvikens södra strand mellan en punkt öster om Lidingö Segelsällskap och Ekholmsnäs på samma sätt som nedanför Bodal / Larsberg.

Niklas Lundbäck 2016-10-23 14:22

Fantastiskt! Som engagerad förälder i klubben så är jag mycket tacksam för detta.Tack alla som varit delaktiga!

Patrik Buddgård (C) 2016-10-21 13:04

Mycket bra att detta har lösts! Nu blir nästa steg att i samverkan mellan parterna se hur området kan förbättras och utvecklas med fungerande parkeringslösning, klubbhus för golfen och slalomklubben med kafeteria och toaletter/ombyte. Då skulle området kunna bli mer inbjudande och öppet för fler motioner, med på sikt längdskidor, cykel och löpning till exempel. En annan fråga att fundera över framåt är kollektivtrafiklösningar de tider många ungdomar är aktiva i området.

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google