Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Snart spelar Hanna Stokki i F15-landslaget

lördag 26 augusti 2017 22:48

DUBBELLANDSKAMP MOT NORGE. Den femte september blir Hanna Stokki historisk som första spelare på flick- och damsidan att representera IFK Lidingö i ett landslag. Det är F15-landslaget som ska spela sina två första landskamper, borta mot Norge, den femte och sjunde september, utanför Hamar, cirka 10 mil norr om Oslo.

Hanna Stokki var med på det första landslagslägret för flickor födda 2002. Lägret hölls på Bosön. Foto: Björn JanssonHanna Stokki var med på det första landslagslägret för flickor födda 2002. Lägret hölls på Bosön. Foto: Björn Jansson

I somras var Hanna en av 16 spelare som representerade Stockholm på Svenska Fotbollförbundets utvecklingsläger i Halmstad, där talanger från hela landet samlas. I augusti var hon med på F15-landslagets första läger då ett 40-tal spelare från hela landet samlats på Bosön. Och nu gör hon alltså landskampsdebut.

Till vardags är hon målfarlig forward i IFK Lidingös damlag bredvid en spelare med stor landslagserfarenhet, Elin Flyborg. Hanna har gjort åtta mål och Elin tolv så här långt i division 2. Elin har spelat 30 A-landskamper, men då representerade hon Djurgården.

För de som följt Hanna på fotbollsplanen kom inte laguttagningen som någon överraskning. Hon visade redan under förra säsongen stor mognad som fotbollsspelare i de dammatcher hon deltog i då, med en kyla i avslutningarna och ett stort register. Och i år har hon en fast plats i startelvan.

- Det viktigaste i en idrott är som alla säger, att ha kul. Att ha kul och känna sig trygg och nöjd i den miljö man befinner sig är det viktigaste. Då har man lättare att utvecklas, vilja träna mer, våga prata med tränare och spelare, ställa frågor och bara göra det man älskar. Så svarar Hanna på frågan om vad som är viktigast för henne med fotbollen.

Hanna tränar och spelar med A-laget, men tränar även individuellt extra både i gymmet och på fotbollsplan. Dessutom är hon aktiv ungdomsledare.

Hanna höll också på med truppgymnastik tills hon var 13 år, något hon tycker att hon har nytta av i fotbollen. Och har man tur som åskådare på IFK Lidingös matcher kan man få se henne visa upp de talangerna när hon gjort mål. Några fristående volter har det blivit i årets serie.

Text: Björn Jansson

Hanna Stokki har gjort många mål i IFK Lidingös damlag sen debuten förra året. Här kramas hon om efter ett mål mot Triangeln i seriespelet. Foto: Björn JanssonHanna Stokki har gjort många mål i IFK Lidingös damlag sen debuten förra året. Här kramas hon om efter ett mål mot Triangeln i seriespelet. Foto: Björn Jansson

Dela Snart spelar Hanna Stokki i F15-landslaget

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google