Väder Lidingö

Lidingö fredag 30 juli 2021 v. 30

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Sommarjobb i backen för breddad vinteråkning

söndag 15 juli 2018 06:06

EKHOLMSNÄSBACKEN. Just nu ligger det stora jordmassor på Ekholmsnäsbackens sluttning. Det är Lidingö Slalomklubb och Alexander Blomqvist, som har hand om driften av "Ekan", som under sommaren startat arbetet med att bredda backen så både slalomklubben, Lidingö FreeSkiers och allmänheten får en förbättrad åkyta till vintern. Projektet pågår i två-tre år och när allt är färdigt blir det även möjligt med sommaraktiviteter i backen, som MTB-banor. Och, då kommer också toaletter att finnas vid backen, något som saknas idag.

Jordmassor ligger nu i Ekholmsnäsbacken för bättre åkning i vinter. Foto: Bengt JanssonJordmassor ligger nu i Ekholmsnäsbacken för bättre åkning i vinter. Foto: Bengt Jansson

- När Lidingö Slalomklubb tog över arrendet och ansvaret för driften av Ekholmsnäsbacken 2016 hade vi en vision och plan kring backen tillsammans med Ekholmsnäs Golf, FreeSkiers och Alexander Blomqvist att utveckla och förbättra området för idrottande ungdomar och allmänheten. Det säger Gustaf Martin-Löf, slalomklubbens ordförande.

- Visionen är uppdelad i ett antal faser och vi har redan kommit en bra bit på väg men har mycket kvar. Vi diskuterar fortlöpande med Lidingö stad hur vi gemensamt ska få allt på plats. Vissa delar av arbete är inte lika synligt men väl så viktigt. Redan 2016 gjordes investeringar i nya snökanoner, ny pistmaskin och i en förnyelse av själva snöläggningsinfrastrukturen.

- Synliga förbättringar är den nya parkeringen liksom det nu påbörjade arbetet i backen. Jordmassorna i backen innebär en effektivare konstsnöläggning, vilket ger möjlighet att starta backen fortare när kylan kommer, men jorden bidrar även till hållbarhet och förbättrad miljö.

- Under de senaste två åren har även golfen gjort stora synliga och fina förbättringar kring rangen m.m. vilket också är en del av den gemensamma visionen. Vi planerar även en flytt av hål nummer nio på golfbanan, vilket kan bredda backen ytterligare. Samtidigt byggs en ekonomibyggnad för att rymma både golfens och backens maskinpark liksom de efterlängtade toaletterna för dem som kommer till Ekholmsnäsbacken, säger Gustaf Martin-Löf.

Dela Sommarjobb i backen för breddad vinteråkning

Kommentarer

Johan Nordenfelt 2018-07-20 16:06

Jag hoppas det även fortsättningsvis kommer att gå att skärmflyga i backen sommartid. Det borde att gå att samsas med MBT och andra sommaraktiviteter.

Johan Mihkelson Ringqvist 2018-07-15 13:02

Bra jobbar LSK och FreeSkiers! Vi har kommit en bit på vägen! Golf -och skidåknings verksamheterna växer så det knakar! Området måste utvecklas för att vi ska kunna ta hand om den växande skara golf o skidutövare som finns på Lidingö.

Johan Mihkelson Ringqvist
Ekholmsnäs Golf Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google